Első képen a frissített Hyundai Tucson


Évek óta a Hyundai egyik legnépszerűbb modellje a Tucson, amely az érdeklődés fenntartása érdekében jövőre modellfrissítésen esik majd át. 

A Hyundai Motor még a 2015-ös Genfi Autószalonon mutatta be a korábbi ix35 modellnél jóval sarkosabb, de ezzel együtt sokkal modernebb és tetszetősebb Tucsont, amely azóta is a Hyundai egyik legnépszerűbb modellje Koreában és a fontosabb globális piacokon, mint pl. Amerika vagy Európa. 

A Hyundai hobbiterepjáróit érintő legújabb formanyelvet elsőként a Kona kisterepjárón alkalmazta, amelyet minden bizonnyal a jövőre megjelenő vadonatúj Santa Fe generáció is követni fog. Most azonban megjelent az első kémfotó, amely arról tanúskodik, hogy a Hyundai mérnökei már elkészültek a Tucson modellfrissített változatával is, amely azonban vastag álcázása alatt rejti a változásokat.


Az ugyan nem valószínű, hogy a frissített Tucson a Konához hasonló különválasztott első lámpatesteket viselne, hiszen ez jóval nagyobb átalakításokkal járna, azonban néhány apróbb jellegzetesség nyilvánvalóan feltűnik majd az új Tucson modellen is. Így pl. minden bizonnyal megjelenik az új, hatszögletű kaszkád, azaz ívelt oldalú hűtőmaszk, átalakul a LED nappali menetfény alakja, vagy elhelyezése is.   

A belső térben finomabb anyagokat találhatunk majd, a felszereltség pedig a legújabb biztonságtechnikai eszközökkel, így pl. a fáradtságfigyelővel, az automatikus távolsági fényszóróval gyarapszik majd. Ezen kívül nyilvánvalóan fejlesztik a Tucson multimédiás rendszerét, a navigációs rendszer pedig végre magyarul is tud majd.  

Egyelőre nem tudni, tervezik-e a Tucson motorválasztékának módosítását, azonban elképzelhető, hogy a 135 lovas 1.6-os szívóbenzinest felválthatja a Hyundai időközben bevezetett 1.4-es T-GDI 140 lóerős egysége. Hibrid, konnektoros hibridről nincs információ. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei