A Hyundai bezárná egyik kínai gyárát

          
A Hyundai Motor bejelentette, hogy a kínai piacon tapasztalható gyenge kereslet és a hatalmas túltermelés miatt az egyik helyi üzemük megszüntetését fontolgatják.

A Hyundai Motor jelenleg vizsgálja annak lehetőségét, hogy Kínában működő öt összeszerelő üzemük egyikét bezárnák, mivel a Hyundai eladási eredményei továbbra sem álltak vissza a világ legnagyobb autópiacán korábban tapasztalt szintre. „Számos gyártástechnológiai intézkedés lehetőségét vizsgáljuk Kínában annak érdekében, hogy versenyképesek és nyereségesek maradhassunk” – áll a Hyundai Motor közleményében.  

Kínában a Hyundai Motor és a BAIC Motor vegyesvállalataként a Beijing Hyundai Motor 2002-ben kezdte meg működését és azóta öt gyárat működtet, amelyek együttes kapacitása eléri az évi 1,65 millió darabot. Az autógyártó azt is elárulta, hogy a Pekingben működő három gyáruk egyikének bezárását tervezik, amely évente akár 300 ezer darab jármű előállítására képes. A Hyundai egyelőre nem határozta meg a bezárás pontos idejét, iparági források szerint azonban ez néhány hónapon belül megtörténhet. 


A Beijing Hyundai Motor a Dél-Korea és Kína közötti diplomáciai súrlódások, valamint a növekvő kínai és globális konkurencia miatt folyamatosan csökkenő kereslettel néz szembe. Az eladási eredményük tavaly 790 ezer darab volt, ami újra kevesebb, mint a 2017-es 820 ezer darab. A Hyundai öt kínai üzemének mindegyikét a Beijing Hyundai irányítja, amelyekben mindegyikében 2-2 ezer dolgozót foglalkoztatnak. A vállalat várhatóan más üzemekbe irányítja a munkások nagy részét, illetve önkéntes nyugdíjazást ajánlanak fel nekik. 

Eközben az autógyártó Délkelet-Ázsia fejlődő piacai irányába igyekszik terjeszkedni azért, hogy a Kínában legyártott, de készleten maradt autókat értékesíteni tudja. Ennek keretében a Hyundai Motor egy közös vegyesvállalatot hozott létre Vietnamban, hogy helyi szinten is elősegítse az értékesítést. 

Forrás: koreaherald.com, reuters.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését