Két Hyundai is verseng a Világ Év Autója címért


A döntőbe jutott Santroval első alkalommal verseng egy indiai Hyundai kisautó a 2019-es Világ Év Autója címért, amely mellett az üzemanyagcellás Nexot az idei év Környezetbarát Világautójának választhatják.

A 2019-es Világ Év Autója választás immár az utolsó fordulóba érkezett. Az idei Genfi Autószalonon megnevezték azon három modellt, amelyek saját kategóriájukban bejutottak a legjobb három közé és ezzel esélyesekké váltak a cím megszerzésére. A Városi Kisautók kategóriájában a Hyundai Santro kisautója a Kia Soul és a Suzuki Jimny modellekkel verseng az Év Autója címéért, amelyet áprilisban, a 2019-es New Yorki Autószalonon fognak megnevezni.   

A Hyundai Santro az első olyan kisautó a választás történetében, amelyet indiai gyártású modellként egyáltalán beneveztek a Világ Év Autója versenyébe. A riválisok közül a Suzuki Jimny a 2019-es Világ Év Autója Formaterv kategóriájában is esélyes a díjra, amelyre a Jaguar i-Pace és a Volvo XC40 modelleket is nevezték.


A 2019-es Év Környezetbarát Világautója címre három különleges modell is pályázik: a Jaguar i-Pace és az Audi E-tron mellett a Hyundai üzemanyagcellás hobbiterepjáró modellje, a Nexo is. Emellett a Nagyteljesítményű Autók kategóriájában az Aston Martin Vantage, a Mercedes-AMG GT Coupe és a McLaren 720S is bejutott a döntőbe. 

Az egyes kategóriák döntőseinek megnevezésén túl a Világ Év Autója választás zsűrije egy további díjat is bejelentett Genfben. A zsűri ugyanis a nemrég elhunyt FCA csoport elnökét, Sergio Marchionnét a 2019-es Év Emberének választotta. 

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését