Fekete dobozt kapnak a Hyundai autói


A Hyundai csoport bejelentette, hogy a Hyundai Motor és a Kia Motors összes jövőbeli modelljét egy menetrögzítővel szerelnek fel, amelyet Drive Video Record System (DVRS) néven vezetnek be. 

Az iparág első alapáron járó beépített DVRS rendszerét elsőként az ebben a hónapban debütáló nyolcadik generációs Hyundai Sonata kapja meg. Az új generációs DVRS rendszert egy első és egy hátsó nagyfelbontású kamerával látták el, amely nemcsak haladás közben, de egy külön akkumulátor beépítésével parkolás közben is működik, valamint ütközésérzékelővel, beépített memóriával, videókimenettel és okostelefon-csatlakoztatási lehetőséggel is felszerelték. 


A vállalat közleménye szerint a DVRS modul az autóba építve nem zavarja a vezető kilátását és csökkenti a sérülésveszélyt egy esetleges baleset során, mint egy utólagosan beépített, vagy mobiltelefonos felvevő. az első 1920x1080 felbontású első kamerát a belső tükör műanyag burkolata mögé rejtették, míg az 1280x720 felbontású hátsó kamerához a hátsó tolatókamerát használják fel.  


A kamerához kapcsolódó 32 GB beépített memóriával rendelkező tárolóegységet az autó belső terében helyezték el, amely a Hyundai szerint megbízhatóságban és tartósságban jobb, mint a cserélhető memóriakártyás eszközök. A folyamatos felvételi idő vezetés közben nagyjából 3 óra, míg a rögzítő parkoláskor 10 órányi felvételt képes eltárolni.  


A Hyundai azt is közölte, hogy a rendszer megbízhatóságát jelentős mértékben sikerült javítani, amelyet az autókkal együtt extrém időjárási körülmények között is teszteltek és fejlesztettek. Az elmentett felvételeket a jármű beépített AVN képernyőjén lehet lejátszani, szerkeszteni, törölni vagy akár megosztani, illetve ugyanezek a felvételek a kapcsolt okostelefonos alkalmazásban is elvégezhetőek. A funkciók között akár „time-lapse” videók készítése is megtalálható.

Az új felszerelést egyelőre a Dél-Koreában forgalomba helyezett járművek kapják meg, ám nem elképzelhetetlen, hogy később a beépített kamerarendszer a törvényi szabályozásokhoz illeszkedve opcióként más régiókban és piacokon is megjelenik.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését