A Hyundai a Sonata Turboval és sportkiegészítőkkel készült a Szöuli Autószalonra


A Hyundai Motor a 2019-es Szöuli Autószalonon bemutatta a vadonatúj Sonata 1.6 Turbo modelljét, mellette pedig megmutatta azokat az N Performance sportkiegészítőket is, amelyeket jövő évtől lehet megvásárolni.  

Az újgenerációs Sonata modell júniustól kapható 1.6 Turbo változatát egy sportos 180 lóerős SmartStream 1.6 T.GDI turbófeltöltős benzinmotor mozgatja, amihez újdonságként egy nyolcfokozatú automata sebességváltót kapcsoltak annak érdekében, hogy tovább optimalizálják az autó lágy és egyben hatékony nyomatékleadását. Ez az új Sonata változat számos sportos és finom formai változtatáson esett át, amelyek kiegészítik a jármű képességeit.


A Sonata 1.6 Turbo külső megjelenését a Hyundai Motornál először használt „Parametrikus Ékszer” hűtőmaszk határozza meg, amely szélesen elterülve kiemeli a jármű merész formáit, köztük a fényszórók alatti légcsatornákat, amik pedig hatékonyan terelik a levegőt a lökhárító felől a kerekek felé. Hátra egy egyedi szárny formájú hátsó légterelő került, ami nagyobb sebességnél növeli az autó stabilitását, mellette egyedi a hátsó lökhárító és a dupla csövű kipufogóvég is. Az autó sportos sziluettje és kiegyensúlyozott arányai – az előző Sonatához képest alacsonyabb tetővonallal és nagyobb tengelytávolsággal – a négyajtós kupéformát emelik ki.  


A Hyundai a Sonata Turbo mellett a modell hibridváltozatát is kiállította a Szöuli Autószalonon, utóbbiról azonban sokkal kevesebb információt adtak ki. A kiadott fényképek alapján azt lehet megállapítani, hogy a Sonata Hybrid elődjéhez hasonlóan nem sokban tér el a hagyományos benzinmotorral szerelt változatoktól, csupán a légellenállást csökkentő könnyűfém felnik jelentik az újdonságot. De ahogyan a Turbo modell esetében, úgy a hibridváltozat belső terét sem ismerhettük meg a bemutatón. Azt azonban elárulták, hogy a hibridváltozat napelemes tetőmegoldással is rendelkezik majd, amely nappal képes az autó akkuiba annyi elektromos energiát termelni, amivel éves szinten akár 1 300 km-t is megtehet az autó a benzinmotor segítsége nélkül. Ezzel együtt az autó átlagfogyasztása akár 5 liter/100 km is lehet.    


A Hyundai Motor ezen a rendezvényen bemutatta „N Performance” autóját, amely egy Veloster N változat számos hivatalos „N Performance” egyéni kiegészítővel felszerelve. Az „N Performance” kiegészítők és alkatrészek teljes körű palettáját 2019 végétől lehet majd megvásárolni, amelyeket kifejezetten a Veloster N modell részére fejlesztettek ki.     


A Szöuli Autószalonon kiállított „N Performance” autót 45 egyéni kiegészítővel szerelték fel. Ezek között van 14 olyan teljesítménynövelő alkatrész, mint pl. a kovácsolt könnyűfém kerekek, nagyobb féknyergek és fékbetétek, egy teljesítményre optimalizált futóműrendszer és a nagyteljesítményű gumiabroncsok. Emellett 11 külső stíluselemet is kidolgoztak, köztük a valódi szénszálas oldalszoknyát, a diffúzort és a hátsó légterelő szárnyat. Az utastérben 20 különböző olyan helyre kerültek Alcantara és szénszálbetétes anyagok, mint pl. a sport kagylóülések, a kormánykerék, a kézifékkar, az A/B/C oszlopok, az oldalburkolatok és a műszerfal, amelyek igazi luxuskörnyezetet teremtenek. Az „N Performance” autó első légterelőre és tükörborítására került sárga betétekkel kiegészülő mattszürke fényezése a Veloster merész és dinamikus karakterét erősíti. 


A Hyundai a nagyteljesítményű N modellek fejlesztése során megszerzett tapasztalatait és tudását használta fel az „N Performance” kiegészítők palettájának megalkotásához azzal a céllal, hogy a Hyundai autók lelkes tulajdonosai elérhető árakon tudják megtapasztalni az N sportmárka sportosságát és kifinomultságát.  


Mindezek mellett a Hyundai Motor a Szöuli Autószalonon „PLAY HYUNDAI” néven egy új kiállítási koncepciót is bemutatott, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy kapcsolatot teremtsenek a Hyundai márkával és azok termékeivel. A „Sonata falu” bemutatja a vadonatúj Sonata részére fejlesztett okos mobilitási eszközöket, köztük a Digitális Kulcsot, a beépített kamerát,a hangfelismerő asszisztensrendszert és az utaskényelmi ülést. Az „N falu” a hétköznapi élet vezetési élményeit népszerűsíti, ahol az „ordítási verseny” keretében a résztvevők kiabálására reagáló játékautók versenyeznek. A „Nexo falu” lehetővé teszi, hogy a látogatók megismerjék a tiszta hidrogén jövőképet és a Hyundai környezetbarát üzemanyagcellás autóinak ebben betöltendő szerepét. Ezen a részen bemutatják, hogyan tisztítják a levegőt, valamint van egy kert, amelyet a Nexo modellből származó tiszta vízzel öntöznek. 


Forrás: hyundainews.comen.yna.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését