Érkeznek a Hyundai európai hibridjei


A Hyundai Motor Group környezetbarát járműveit eddig Koreából szállította Európába, ám a legfrissebb hírek szerint hamarosan a Hyundai és Kia helyi gyáraiban is készülhetnek villamosított járművek.

A Hyundai Motor állítólag azt fontolgatja, hogy az eddig kizárólag Koreában előállított környezetbarát járműveinek gyártásába kezd Csehországban található gyárában. Eközben a Kia Motors szintén azt tervezi, hogy a kizárólag Európa számára készülő Ceed modellből az idei év második felében hibrid és plug-in hibridváltozatokat kezd gyártani.    


A források szerint a Hyundai Motor a 2020 második felében bemutatkozó negyedik generációs Tucson (gyári ködnevén NX) modellből kíván egy hibridváltozatot gyárani Nosovicében. Egy évvel később, 2021-ben ezt egy konnektorról tölthető hibridváltozat is követné. A hibridekből kezdetben évente 4 ezer, míg a plug-in hibrid változatokból 7 ezer darabot terveznek gyártani. A Hyundai Motor Csehország mellet Dél-Koreában is be kívánja mutatni a Tucson környezetbarát változatát, amellyel rugalmasan reagál az autópiac változó igényeire.


A Tucson a Hyundai Motor középkategóriás hobbiterepjárója, aminek első generációja még 2004-ben mutatkozott be. A mostani, harmadik generációs változat 2015 júniusától kapható az európai autópiacon. Az autó második, Európában ix35 néven forgalmazott generációjából készült a világ első szériagyártású üzemanyagcellás modellje, amelyet 2013 és 2017 között forgalmaztak.  


A Hyundai cseh üzemének termelési aránya 108,1 százalékos volt 2017-ben. Ez az arány a harmadik legmagasabb a vállalat oroszországi (116.8%) és a török (113,5/%) gyára mögött. A Hyundai Motor 2008-ban éppen akkor nyitotta meg összeszerelő üzemét Csehországban, amikor a világgazdasági válság kirobbant. A külső bizonytalanságok ellenére a cseh üzem gyorsan növekedve elérte, hogy a Hyundai csoport 2017-ben Európában értékesített autóinak fele az üzemből származik. A gyárat megépítésekor évi 300 ezer autó előállítására tervezték, ám a három műszakos gyártás bevezetésével a tényleges termelés 2011-től átlépte a 330 ezer darabot.   


Eközben a Kia Motors szintén azt tervezi, hogy 2019 második felétől megkezdi a Ceed modell hibrid és plug-in hibrid változatainak gyártását. A hírek szerint évente akár 150 ezer hibrid és 16 ezer plug-in hibrid készülhet itt. A 2006-tól a Kia szlovák üzemében készülő Ceed több mint egymillió darabos eladási számával a vállalat elsőszámú sikerterméke Európában. A Hyundai i30-cal ellentétben a Kia Ceed modell soha nem volt elérhető Dél-Koreában, így az összes autót a szlovák üzem készítette.    

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését