A Hyundai kapta idén a SAFETYBEST díját


A 18. alkalommal kiosztott AUTOBEST díjak között a Hyundai Motor innovatív, előremutató Hátsó Utasjelző rendszere a zsűritől SAFETYBEST díjat érdemelt.  

A 31 európai ország szakértőiből álló szakmai zsűri a legjobbnak járó autók kiválasztása mellett idén a Hyundai Motor innovatív biztonsági megoldását is a legjobbnak ítélte és a SAFETYBEST díjjal jutalmazta. A díjátadóra a belgiumi Brüsszelben lévő Autoworld Múzeumban került sor, ahol elismerték a koreai márka úttörő technológiájának jelentőségét. 


„A Hyundai Motor nagyon büszke arra, hogy új Hátsó Utasjelző rendszere megkapta a rangos SAFETYBEST díjat” – mondta Raf Van Nuffel, a Hyundai Motor Europe terméktervezési vezetője a díj átvételekor. „Ez az életmentő felszerelés túlmutat az iparág által kínált általános biztonsági technológiákon és a vásárlóinknak nyújtott legmagasabb szintű biztonsági rendszerek iránti elkötelezettségünket demonstrálja.” 


A vadonatúj, Európába tavaly nyáron bevezetésre került Hyundai Santa Fében bemutatott Hátsó Utasjelző Rendszer felismeri az utastér hátsó részében lévő utasokat, állatokat vagy más tárgyakat és az autót elhagyni készülő sofőr számára jelenlétüket, ha a hátsó ajtók zárva vannak. Az AUTOBEST zsűrije elismerte ezen technológiában rejlő lehetőségeit, megelőzve ezzel, hogy a vezető a hátsó ülésen felejtse gyermekét és ezzel különösen kánikulában az életét is megmentheti.    


Az AUTOBEST 2002 óta minden évben díjazza a legjobbnak ítélt autókat, amely mellett az olyan technológiákat is elismeri, amelyek a járművek biztonságát javítják. Az új Hyundai Santa Fe a Hátsó Utasvédelmi Rendszer mellett a Hyundai modellek között elsőként Hátsó Keresztirányú Ütközéselkerülő Rendszerrel is felszerelésre került. Amikor a jármű egy olyan helyről tolat ki, amely kevésbé belátható, a rendszer nemcsak figyelmezteti a vezető egy másik mozgó tárgy közeledésére, de adott esetben a fékeket is működésbe hozza. A Biztonsági Kiszállássegéd pedig azzal igyekszik elkerülni a baleseteket, hogy egy másik jármű hátulról közeledésekor ideiglenesen lezárja az ajtókat, így az utasok minden esetben csak akkor szállhatnak ki, ha az tényleg biztonságos. Mindez része a Hyundai SmartSense aktív biztonsági és vezetéstámogató technológiájának.   

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését