Indiában kezdődik a Hyundai új miniterepjárójának gyártása


A Hyundai Motor azt tervezi, hogy új, Venue névre keresztelt és a Konánál is kisebb méretű miniterepjárójának sorozatgyártását Korea helyett Indiában kezdi meg elsőként.

A Hyundai Motor szokatlan lépésre készül azzal, hogy teljesen új, eddig QXi gyári kódnéven emlegetett kisautójának sorozatgyártását nem a hazai, koreai üzemeiben, hanem Indiában kezdi meg. Általában csak azok az autók kerülhetnek gyártásra elsőként a Hyundai Koreán kívüli üzemeiben, amelyek az adott piac stratégiai modelljeinek számít. Elemzők szerint ez a lépés jelzi India fontosságát a Hyundai számára. 


A Hyundai Motor április közepétől évente mintegy 70 ezer darab QXi modellt kíván gyártani indiai üzemegységében. A QXi modell az indiai változat a Hyundai QX kódnéven készülő új miniterepjárójának, amely Koreában (és várhatóan Amerikában) 2019 második felében Venue néven kerül majd forgalomba.   

A Venue a koreai piacon azt az űrt igyekszik betölteni, amely az Accent modell korábbi megszüntetésével keletkezett a Hyundai palettáján. Ebből az új modellből a Hyundai 90 ezer darabot tervez előállítani Ulsanban. Ezzel a vállalat teljessé teszi SUV modellkínálatát, amelyet a Venue mellett a kiskategóriás Kona, a kompakt Tucson, a középkategóriás Santa Fe és a nagy Palisade modell tesz teljessé. 


A Hyundai Motor gyártási döntése azt jelenti, hogy a gyártó ma már a koreainál fontosabbnak tartja az indiai piacot, ahol a kiskategóriás modelleknek nagy jelentőségük van. a Hyundai Motor máris egy sor olyan stratégiailag fontos kisautót, pl. a Santrot, i10-et és i20-at készíti Indiában, amelyeket Koreában egyáltalán nem forgalmaznak. 

A Hyundai Chennaiban működő gyára 1998 szeptemberében kezdte meg a vállalat autóinak gyártását, piaci részesedése tavaly a második legnagyobbként 16,3 százalékra emelkedett. A Hyundai Motor az elmúlt 5 év során folyamatosan újabbnál újabb értékesítési rekordokat ért el Indiában: a tavalyi évben 4,3 százalékos emelkedéssel 550 ezer új Hyundai kelt el az országban és ezzel az eredménnyel az eladások volumene már harmadik éve haladta meg a félmilliót. A vállalat 160 ezer autót exportál indiai üzeméből, amivel az első helyen áll a piacon.   


Az új Venue sikeressége érdekében a Hyundai Motor olyan kínálattal jelenik meg, amely a stratégiai modellekhez hasonlóan illeszkedik a helyi vásárlók igényeihez. Koreában a Hyundai Venue várhatóan 1.0 literes turbós benzines és 1.6 literes dízelmotorokkal jelenik meg, Indiában viszont a turbós benzinmotor mellett egy 1.4-es motorral fogják kínálni. Az új miniterepjáró mellett a Hyundai a környezetbarát járműkínálatát is fejleszti Indiában. 

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését