Hyundai motorok kerülnek kínai autókba


A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Wia kínai leányvállalata egy 750 millió dolláros szerződést írt alá, amely szerint a jövőben motorokat szállít a kínai Changfeng Motor vállalat által gyártott autóihoz. 

A Hyundai Wia hivatalosan bejelentette, hogy Kínában működő leányvállalata 2020 augusztusától öt éven keresztül évi 60 ezer, összesen 300 ezer darab kétliteres, közvetlen befecskendezéses turbómotort (T-GDI) szállít a kínai Changfeng Motor számára. Ezeket a motorokat a Changfeng Motor új hobbiterepjáróiba fogja beépíteni. 


Ez az első olyan motorbeszállítói megállapodás, amelyet egy koreai autóipari alkatrészgyártó vállalat egy külföldi autógyártóval kötött. A Hyundai Wia Shandong várhatóan további megrendeléseket is kap majd a kínai gyártótól más, a motorokhoz kapcsolódó elemekre, amelyekkel a szerződések értéke még tovább emelkedhet és akár az 1 millió dollárt is elérheti. 

A Hyundai Wia Dél-Korea legnagyobb autóipari csoportja, a Hyundai Motor Group egyik alkatrész-előállító vállalata. A 2006 novemberében alapított Hyundai Wia Shandong vállalat üzemeiben évente akár 800 ezer erőforrás is készülhet. A kínai üzemben tavaly februárra a kibocsátott motorok darabszáma elérte az 5 milliót.  


A vállalat közleménye szerint a China 6 emissziós normákat teljesítő és remek üzemanyag-hatékonysággal rendelkező kiváló technológiájuk népszerűsítésének köszönhető, hogy sikerült megállapodniuk a kínai autógyártóval. A Changfeng Motor számára szintén előnyös a Wia által kínált csomag, amelyben a koreai gyártó a motorokkal együtt az összkerékhajtási rendszert is szállítja. A kínai partnernek a helyi autópiacon eluralkodó méretcsökkentési trendek miatt szüksége van a turbós erőforrásokra, míg az összkerékhajtási rendszer a Hyundai Wia egyik tradicionális terméke, amelyből az elmúlt 35 év során több mint 7 millió darab készült. 

A vállalat egyik képviselője úgy nyilatkozott, hogy ez a legújabb megállapodás is bizonyítja a Hyundai Wia kiváló technológiáját, hiszen a járművek egyik legfontosabb alkotóelemét, a motort szállítják a külföldi partner számára. Hozzátette, ez az üzlet is elősegíti, hogy a vállalat még értékesebbé váljon a globális autóipari beszállítók között. 

Forrás: pulsenews.co.kr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését