Az új Hyundai Sonata a Szöuli Autószalonon debütál


Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor az idén március 29-én megnyitó  Szöuli Autószalonon kívánja bemutatni a középkategóriás Sonata modelljének legújabb generációját. 

A Hyundai Motor egyik képviselője szerint a bemutatás pontos dátumát egyelőre még nem határozták meg, azonban az autógyártó már az autókiállítást megelőzően, nagyjából március 21. környékén leleplezi a Sonata legújabb, nyolcadik generációs változatát.  A Hyundai eredetileg Korea legnagyobb autószalonján szerette volna bemutatni az új Sonatát, ám a nagyobb érdeklődés reményében megváltoztatta terveit. 


A Sonata nyolcadik generációja teljes modellváltásként érkezik, amely az autógyártó „Le Fil Rouge” tanulmánya által ihletett jelentős formai átalakuláson megy keresztül. Iparági források és pletykák szerint a vállalat későbbiekben egy nagyteljesítményű N változatot is készít az új modellből. 


A Sonata márkanév 1985 óta van jelen a Hyundai Motor kínálatában és az elmúlt 34 év során hét generációt élt meg. A típus az egyik legnépszerűbb modellé vált Dél-Koreában, ahol az éves értékesítési darabszám már 13 alkalommal haladta meg a százezer példányt. Az eladások azonban 2014 márciusa óta csökkenni kezdtek, számuk 2016-ra 82 203 darabra csökkent, mert a hazai vásárlók egyre inkább a külföldi márkákat és a hobbiterepjárókat részesítették előnyben. 


A Hyundai Motor annak ellenére nagy reményeket fűz új generációs Sonata modelljéhez, hogy a riválisok, köztük a Renault Samsung SM6 és a Chevrolet Malibu modelljeit kevés siker fogadta Dél-Koreában. A vállalat azt várja, hogy a Sonata bemutatkozásával a típus újra a hazai középkategóriás járműpiac domináns szereplőjévé váljon.   

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését