Megérkezett a Hyundai első sportos hobbiterepese


A Hyundai Motor bemutatta legnépszerűbb európai hobbiterepjárójának sportos elemekkel kiegészített N Line változatát, amellyel a Tucson a típusra eddig is jellemző családbarát kialakítás az N Line modellek sportosságával ötvözi.

A vadonatúj Hyundai Tucson N Line modellel a Hyundai Motor a vonzó és folyamatosan bővülő N Line széria újabb tagját kínálja európai ügyfelei számára, ráadásul ez a modell az első olyan hobbiterepjáró a márka kínálatában, amely megkapta az N Line kezelést. Az új modellváltozat a Tucson eddig ismert ikonikus erősségeit, biztonságát és kényelméhez dinamikus stílust és az N Line széria attitűdjét adja hozzá.   


„Az új Tucson N Line modellel a Hyundai mostantól azon vásárlók számára is kínál sportos érzetet, akik egyúttal hobbiterepjárók sokoldalúságát és kényelmét is igénylik” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingvezetője. „A Tucson a legkelendőbb modellünk Európában és márkánk központi eleme, ezért örömmel mutatjuk be ügyfeleinknek az N Line karakterét ebben a szegmensben is.”  


Az autó átalakított első lökhárítóival és sötétre fényezett keretbe integrált hálós rácsozású hűtőmaszkjával már az első látásra is erős benyomást keltenek. Ezt az érzetet a sötét 19 colos könnyűfém kerekek és feketére fújt külső tükrök és hátsó tetőspoiler tovább erősítik és az egész autó sportos karakterét hangsúlyozzák. A sötét betétes fényszórók, az egyedi nappali menetfények és LED fények, valamint a sötétített ablakkeretek az autó színével azonos ajtókilincsekkel szintén a Tucson N Line dinamikus stílusát teremtik meg.    


Az új Hyundai Tucson N Line utasterében a vásárlók N márkalogós bőr sportülésekben ülhetnek, amelyek a kormánykerékhez hasonlóan vörös cérnavarrást kaptak. Az N Line csomag további részeként alumínium pedálok és vörös betétekkel ellátott bőrbevonatú N váltókar került az új Tucson N Line utasterébe.


A háromféle erőforrással és elsőkerék-meghajtás mellett összkerékhajtással is választható új Hyundai Tucson N Line a sportos attitűd mellett egy olyan családbarát jármű, amely tökéletesen megfelel a hétköznapi igényeknek is. A tavaly bemutatott kétliteres CRDi 48V dízelmotor mellett a Hyundai a 48V lágyhibrid technológiát mostantól a 136 lóerős 1.6 literes CRDi dízelmotorhoz is kínálja, amellyel az autó fogyasztása akár 11 százalékkal is csökkenhet. A rendszer egy 0.44 kWh kapacitású lítium-polimer akkumulátorból, egy lágyhibrid indítógenerátorból (MHSG), egy LDC konverterből és egy inverterből áll. A kétliteres, 185 lóerős CRDi 48V lágyhibrid az új Tucson N Line modellkínálatának legerősebb tagja, amely mellett a 177 lóerős 1.6 T-GDI benzinmotor tökéletesen kiegyensúlyozott választást jelent. Az összes motor természetesen megfelel az új Euro 6d Temp emissziós normáinak is. 


A Hyundai Tucson N Line egy valódi családi terepjáró és egy N szériás sportmodell egyedi kombinációját nyújtja, amely külső és belső elemeivel a Hyundai nagyteljesítményű sportmodelljeit idézi. A dinamikus külsőt az erősebb és turbófeltöltővel ellátott benzines és az erősebbik dízelmotorok egészítik ki, amelyekhez a szervokormányt, valamint a felfüggesztési beállításokat a sportos vezethetőség érdekében újrahangolták. A Tucson N Line rugóit hátul 5, elöl 8 százalékkal merevebbé tették, miközben a kormányvezérlő szoftvert úgy hangolták, hogy enyhén közvetlenebb, lineáris kormányzást biztosítson.   


Az új Hyundai Tucson N Line modellt a típus többi változatához hasonlóan Európában tervezték, fejlesztették, tesztelték és gyártják. A Hyundai csehországi üzemében készülő Tucson N Line összesen kilenc különböző színárnyalatban készül és márciustól érkezik a vállalat európai márkakereskedéseihez.

Forrás: netcarshow.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését