Az ifjabb Chung lehet a Hyundai csoport ura


A Hyundai Motor Group vállalatóriást mostanában egyre inkább az alapító unokája irányítja, akit hamarosan hivatalosan is a csoport elnökének választhatnak meg.

Tavaly szeptemberben a Hyundai Motor örököseként Eui-sun Chungot az addigi alelnöki tisztségéből ügyvezető alelnökké léptették elő, vagyis a csoport még akkor sem ismerte el hivatalosan az autóóriás új vezetőjének. A Hyundai csoportot ugyanis az alapító Yu-jung Chung ezredfordulón bekövetkezett halála után csaknem húsz évig fia, Mong-koo Chung vezette.


Ám március közepétől könnyen lehet, hogy az összesen 56 vállalatból álló csoport hivatalosan is az elnöki székbe emeli az ifjabb Chungot, ahol társelnökként az időközben 82 éves, néhány éve már nem mutatkozó édesapjával együtt vezethetik tovább a Hyundait. A csoport vezetőjének egyetlen fia ezzel átveheti a csoport teljes irányítását és azt egy kihívásokkal teli piaci helyzetben kell irányítania és felkészíteni a jövő átalakulására.


A vállalat megerősítette, hogy a csoport négy vezetőjéből és öt külső igazgatójából álló igazgatótanácsa egy közgyűlést hívott össze március 22-re, amelyen Chungot ügyvezető igazgatóvá választhatják. Amennyiben ezt megszavazzák, és minden bizonnyal így is lesz, a 49 éves Eui-sun az apjával, Mog-koo Chunggal, Won-hee Lee elnökkel és Eon-tae Haval együtt a Hyundai Motor Group társügyvezetője lesz.Mong-koo Chung egyben a csoporthoz tartozó Hyundai Mobis alkatrészgyártó vállalatot is irányítja, amely ugyanezen a napon egy külön közgyűlést tart, ahol várhatóan Chungot szintén előléptetik.  A társaság azt is közölte, hogy az igazgatótanácsba külföldiek is bekerülnek, köztük a kutatási-fejlesztési részleg elnöke, Albert Biermann is a tanács tagjává jelölik.  


A világ ötödik legnagyobb autóipari konglomerátumához tartozó Kia Motors várhatóan szintén megváltoztatja Chung igazgatótanácsban betöltött státuszát és a március 15-én megtartandó közgyűlésen a pozíció nélküli igazgatói tisztségből belső igazgatóvá nevezik ki. Ezzel a megújult pozíciójával az ifjabb Chung immár a csoport négy kulcsfontosságú egysége – a Hyundai Motor, a Kia Motors, a Hyundai Steel és a Hyundai Mobis – felett rendelkezhet.


Miközben a csoport egyelőre tagadja, hogy Chung vezetői kinevezésével apja utódjává válna, a piaci szakértők úgy látják, hogy a tavaly év végi átalakítások után ez várható volt. „A csoport tavalyi mindent elsöprő vezetői átalakítása már előre jelezte az általános változást, amivel helyet csináltak a fiatalabb, világlátott embereknek” – mondta egy iparági szakértő.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését