Nagyot nőhet az új Hyundai Ioniq hatótávja


A Hyundai Motor idén frissítés alá veti az Ioniq modellcsaládját, amelynek tisztán elektromos változatáról legutóbb a vállalat ausztrál képviselete árult el érdekes részleteket.

A Hyundai Motor hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos változatból álló Ioniq modellcsaládja idén három éves lesz, ám az ausztrál piacra még csak az elmúlt év végén érkezett meg hivatalosan. Az autó ezért idén egy alapos ráncfelvarráson esik át, amelynek során a tisztán elektromos változat nemcsak frissebb külsőt, de nagyobb akkumulátort és ezzel nagyobb hatótávot is kap.

Erről a Hyundai Motor Company Australia képviselője, Bill Thomas nyilatkozott nemrég a sajtónak. A jelenleg kapható változat 28 kWh kapacitású akkujával 230 kilométert képes megtenni, ám Thomas megerősítette, az új verziónál ezt 400 kilométerre növelik. „A frissített Ioniqot még idén bemutatjuk” – mondta Thomas, a HMCA marketingigazgatója. „Az ügyfelek még több hatótávot kapnak, de erről nem mondhatok többet.” 


A hatótáv növelésével az Ioniq már közelebb kerülhet a Hyundai új Kona Electric kisterepjárójához és annak testvérmodelljéhez, a Kia e-Nirohoz. Ezek az autók a 64 kWh-s akkumulátoraikkal és nagyobb légellenállásukkal nagyjából 450 kilométeres hatótávra képesek. 

Az Ioniq modellhez azonban egy más típusú (gördeszka-platformként ismert) akkumulátorcsomagot használnak, amelyben az akkukat a hátsó ülés alá és mögé építik be. A Hyundainál most sem erősítették meg, hogy a nagyobb hatótávot miből nyerik ki, ám a korábbi pletykák alapján az akkucsomag 38-39 kWh kapacitású lehet. Az is várható, hogy az Ioniq külső és belső megjelenését is kissé átalakítják, új lámpákat és lökhárítókat kap majd.  

Forrás: whichcar.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését