Elhalasztják a Hyundai új indiai gyárának építését


A Hyundai Motor indiai leányvállalatának vezetője szerint az autógyártó jelenlegi termelési kapacitása kielégíti a hazai és exportkeresletet, így egyelőre nincs szükség a kapacitás bővítésére.

Az elhúzódó gazdasági visszaesés és a gyenge fogyasztói kereslet nyomán a koreai Hyundai Motor úgy döntött, hogy legalább két-három évig nem épít új gyártóüzemet Indiában. Az autógyártó azonban úgy véli, hogy az új termékek bevezetése elősegítheti, hogy a Hyundai fenntartsa a értékesítési lendületét annak ellenére, hogy számos rövid távú kihívás nehezíti törekvéseiket, többek között a BS-VI normák hatályba lépése.

„A vállalat jelenlegi kapacitása elegendő a hazai és az exportigények kielégítéséhez, ezért a jelentős bővítésre irányuló terveink ellenére nem fog sor kerülni a kapacitás bővítésére” – mondta S. S. Kim, a Hyundai Motor India vezetője. „Miközben folyamatosan vizsgáljuk a termelés és az értékesítés bővítésének különböző forgatókönyveit és lehetőségeit, úgy gondolom, hogy a jelenlegi piaci helyzetet figyelembe véve két-három év múlva vehetjük elő ismét a bővítésre vonatkozó tanulmányokat.”


Kim szerint az indiai autóeladások 2020-ban majdnem stagnálnak vagy legfeljebb egyszámjegyű növekedést hozhatnak, de mindenképpen jóval a 2018. évi szám alatt maradnak. 2019-ben a koreai gyártó indiai értékesítése 7 százalékkal esett vissza, ami az exporttal is 3 százalékos csökkenést mutat. A visszaesés miatt a nagy rivális Maruti Suzuki India – az ország legnagyobb autógyártója – szintén elhalasztotta egy harmadik gyártósor beindítását.

Kim szerint az indiai piaci várakozások jelenleg egyáltalán nem pozitívak. Akár három évig is eltarthat a 2018-ban elért értékesítési szint elérése, amikor a piaci feltételek még jobbak voltak. A pletykák szerint a Hyundai fontolóra veszi a környezetbarát járművek bevezetését Indiában és egy olyan elektromos autón is dolgoznak, amely Kim szerint jóval megfizethetőbb, 1 millió rúpiás áron (kb. 4,3 mFt) lesz kapható. Jelenleg a gyártó egyetlen villanyautója a Kona Electric, amelyet több mint 2,3 millió rúpiáért (kb. 9,8 mFt) kapható, amelyre azonban csak kis kereslet mutatkozik. 

Forrás: timesnownews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését