Hóban tesztelik a Hyundai új platósát


A Hyundai Motor a Santa Cruz modelljével hamarosan egy számára teljesen új szegmensbe, a platós kisteherautók világába is belép, az autóról pedig most megérkeztek az első jó minőségű kémfotók is. 

Nagyon vártuk már, hogy a Hyundai végre megmutassa első platós kisteherautóját, amelyről eddig csupán néhány nem túl előnyös fotót sikerült készíteni egy mélygarázsban, ahol az erősen álcázott autóból igazán sokat nem lehetett látni. Most azonban egy teljes fotósorozaton láthatjuk a koreai autógyártó új Santa Cruz modelljét, amint annak prototípusát a távoli északon tesztelik. 


Az álcázás ugyan éppen olyan vaskos, mint a korábbi felvételen, ám ennek ellenére mégis jobb képet kaphatunk arról, milyen lesz az új autó kialakítása. Ami már első pillantásra is látszik, hogy a Santa Cruz végleges változata nem követi a 2015-ös koncepció rövidebb kabinos megoldását, bár elképzelhető, hogy később lesz olyan kivitel is. Ez az elcsípett prototípus azonban a négyajtós kialakításával sokkal jobban illik a mostani trendekhez. 


A felvételek alapján az új modell várhatóan kicsit nagyobb lehet, mint a korábbi tanulmány, a frontrészt azonban jelentősen átalakították. A Hyundai jellegzetesen hatalmas és marcona hűtőmaszkja mellett a vállalat új hobbiterepjáróin megszokott osztott fényszórómegoldás is megfigyelhető, ahol az alsó részen találjuk a főfényszórót, felette pedig a nappali menetfény és az irányjelző LED fényeit. Hátrébb az A oszlop és a motorháztető más kialakítású, mint pl. a Santa Fén, a kabin mögött pedig egy méretes merevítőelem is került a C oszlopra. A hátsó ajtók jóval keskenyebbek, ami arra utal, hogy a tervezők igyekeztek a lehető legnagyobb platót kialakítani. 


A terepjárókhoz való hasonlóság nem vitatható. A Hyundai már hivatalosan is bejelentette, hogy a Santa Cruz modellt a vállalat alabamai üzemében fogják készíteni, ahol a Santa Fét is gyártják. És ha valóban kapcsolat van a két modell között, akkor a kisteherautó várhatóan kétféle négyhengeres motorral lesz elérhető Amerikában: egy 2.4 literes, 185 lóerős, illetve egy turbófeltöltéses 2.0 literes 238 lóerős erőforrással. Emellett úgy hírlik, más piacokon a Santa Cruz azzal a hathengeres, 278 lóerős 3.0 literes dízelmotorral is rendelhető lesz, amelyet nemrég a Genesis GV80 terepjáróban mutattak be. Arról is szó van, hogy a teljes értékű pick-up modellekhez hasonlóan a Santa Cruz is létravázas felépítést kap és ha valóban így lesz, akkor az egy érdekes helyzet, mivel a kémfotókon az autón független hátsó kerékfelfüggesztés látható.    


Arról egyelőre semmilyen információ nincs, hogy az új modell mikor jelenhet meg a kínálatban. A hírek szerint a termelés várhatóan csak jövőre indulhat meg, ettől függetlenül a Santa Cruz bemutatása már az idei év második felében megtörténhet. 

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését