Új motorokat kap a frissített Hyundai i30


Miután a Hyundai Motor bemutatta a megújuló i30 első sejtelmes fotóit, napvilágot látott a Genfben bemutatkozó újdonság lehetséges motorpalettája is. 

A Hyundai i30 új generációja 2017-ben mutatkozott be, így három év elteltével a vállalat egy kicsit modernizálja népszerű kompaktját. A formai igazításokon túl a Hyundai mérnökei modern technológiákat is bevezetnek, amely nemcsak a kényelmi és biztonsági felszereltségek gyarapodásában, de az autó motorkínálatában is megmutatkozik majd.


A legnagyobb technikai újítás, hogy az eddig használt 1.4 literes hengerűrtartalmú motorokat új, modern és főleg az emissziós céloknak jobban megfelelő 1.5 literes, hengerenkénti (MPi) és közvetlen befecskendezéses (GDI) motorok váltják fel. Ezen felül az N sportverzió a hozzá kapcsolt automatának köszönhetoen némileg erősebb is lett. 

A motorválaszték alapja a 110 lóerős 1.5 MPi szívó benzinmotor 6 fokozatú kézi váltóval, amit az i20-ból is ismerős háromhengeres 1.0 T-GDI követ, ennek 7DCT váltós verziójához már 48 voltos lágyhibrid rendazer is jár. A korábbi 1.4 T-GDI-t az új 1.5-ös váltja 140 helyett 160 lóerős teljesítménnyel és a 7DCT automatához járó 48 voltos lágyhibrid rendszerrel együtt. Dízelből egyféle 1.6-os hengerűrtartalmú, 109 és 134 lóerős változat érkezik, az erősebbik 7DCT-hez járó lagyhibriddel együtt. 


Amig a hagyományos és N Line változatokat már Genfben bemutatják, a normál verziók kiszállítása és értékesítése tavasszal meg is kezdődik, míg az immár a kombihoz is elérhető N Line kivitelek csak augusztustól várhatóak. A kompakt és a Fastback N sportverziók viszont csak ősszel, Párizsban érkeznek, amelyeket a továbbiakban várhatóan csak 280 lóerős teljesítményszinttel és opcióként 8 fokozatú DCT váltóval szerelik fel.  

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését