Díjazták a Hyundai vezető formatervezőjét


A 19. alkalommal megrendezésre került AUTOBEST díjátadóján a Hyundai Motor Group vezető formatervezőjét, Luc Donckerwolkét a DESIGNBEST díjával jutalmazták. 

Luc Donckerwolke a Hyundai Motor Group formatervezési igazgatója és ügyvezető alelnökeként lesz az AUTOBEST „DESIGNBEST Hírességek Csarnoka” legújabb tagja, amelyet az autóipar legsikeresebb formatervezői alkotnak. Ebben a pozícióban Donckerwolke felügyeli a Hyundai Motor Group Hyundai, Kia és Genesis márkáinak formatervezési irányzatát és hosszú távú stratégiáját.


Az Európa 31 országát képviselő AUTOBEST zsűri tagjai a németországi Mainzban, február 13-án megtartott díjátadó ismerték el Donckerwolke eredményeit. „Mi itt az AUTOBEST-nél sok éven át figyelemmel kísértük Luc kiemelkedő munkáját, ideértve néhány legismertebb autómárkánál, például az Audinál, a Bentley-nél és a Lamborghininél” – mondta Dan Vardie, az AUTOBEST alapító elnöke. „Az elmúlt néhány évben felismertük Luc hatását a Hyundai és a Kia márkákon, miközben ezenkívül kulcsszerepet játszott a Genesis márka kialakításában. Ez és karrierje legújabb fénypontja, amikor a Hyundai csoport formatervezési igazgatójává nevezték ki, arra késztetett minket, hogy az egyedülálló Hírességek Csarnoka tagjává válasszuk őt. 54 évesen Luc a DESIGNBEST Hírességek Csarnokának egyik legfiatalabb tagja, akitől az elkövetkező években biztosan sok újdonságot fogunk még látni. A környezetbarát, kapcsolódó és autonóm mobilitás korszakában ö most a világ egyik legfontosabb autótervezője, aki a zavarba ejtő változások közepette autóit ezekhez képes igazítani.” 


„Büszke vagyok arra, hogy megkaptam ezt az elismerést és részévé válhattam a DESIGNBEST Hírességek Csarnokának” m- mondta Luc Donckerwolke, a Hyundai Motor Group vezető formatervezője. „Karrierem során kiváltságos lehettem, hogy számos izgalmas márkának a legszebb autóit megtervezhettem és azt a fantasztikus lehetőséget is megkaptam, hogy például a Hyundai, a Kia és a Genesis számára tervezhetek autókat. Ez eddig egy izgalmas és fantasztikus utazás volt, izgatottan várom a következő lépéseket." 


Mielőtt 2015-ben csatlakozott volna a Hyundai Motor Grouphoz, Donckerwolke sok éven át a Volkswagen Csoportnál dolgozott, ahol részt vett az Audi A2, a Lamborghini Murcielago és a Gallardo fejlesztésében is. 2012-ben a Bentley formatervezési vezetőjévé választották és az EXP 10 Speed 6 koncepcióautó fejlesztését irányította. 2015-ben Hyundaihoz szerződött, ahol a cég új luxustermékén – a Genesis márkán – dolgozott. 2016-ban a Hyundai Design Center vezetőjévé nevezték ki, mielőtt 2018-ban a formatervezési vezérigazgató-helyettessé léptették elő.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését