Nem hivatalos képeken a frissített Hyundai Solaris - Gyári fotókkal frissítve!


Megjelent az interneten néhány felvétel a Hyundai frissített Solaris limuzinjáról, amelynek formatervén éppen annyira finomítottak, hogy az már akár az európai ízlésnek is megfelelne. 

A Hyundai a Solarist Verna néven forgalmazza Kínában, ahol az autó tavaly már átesett egy félidei ráncfelvarráson, ám annak tervezői a helyi piac igényeit figyelembe véve jelentős mértékben hozzányúltak az autó formájához, aminek eredményeként leginkább az autó hátsó kialakítása tűnt nagyon szokatlannak. Az orosz gyártású Hyundai Solaris szintén frissítés előtt áll, ám a legújabb kémfotók szerint ez a változat egy jóval emészthetőbb formavilágot kap.  


A Hyundai szentpétervári üzeme már az új változat próbagyártását végzi és vélhetően egy szűk körű, exkluzív bemutatón sikerült valakinek körbefotóznia az új modellt. A képek alapján egyértelműen látszik, hogy az autó első kialakítása egészen más, mint a kínai verzióé. A fényszórók formája ugyan megegyezik, betéteik viszont már eltérőek, ahogyan a lámpák alatti lökhárító jóval lekerekítettebb és bennük kevesebb a fekete műanyag betét is. A hűtőmaszk sem vízszintes pálcákból, hanem méhsejt mintázatból áll. Hátul a Solaris nagyrészt megőrizte eredeti lámpatesteit, mindössze a betétek és az alatta lévő lökhárító kapott némi csinosítást. 


Belül egyszerre nincsenek nagy eltérések sem a korábbi Solaris változattól, sem a frissített kínai Verna változatokhoz képest. Miközben ugyanis a műszerfal szinte teljesen azonos, mint amit korábban már láthattunk a Solarisban, a középső konzol tetején eddig beépített multimédiás érintőkijelző méretét megnövelték, így annak felső szeglete kiemelkedik a műszerfal síkjából, akárcsak az új kínai Vernákban.  


Műszakilag nem várható nagy változás: az alapot továbbra is egy 1.4 literes szívó benzinmotor képviseli 100 lóerővel, amely mellett egy erősebb, 1.6 literes benzies is rendelhető 123 lóerővel. A nagy kérdés viszont, hogy a Hyundai a Solarisnál is lecseréli a megbízható bolygóműves automata sebességváltót a kínai Vernákban megjelent fokozatmentes CVT egységre. 

A képeket elnézve nem kell már sokáig várnunk a Hyundai Solaris hivatalos bemutatójára, hiszen láthatóan senkit nem zavart a fotózás a bemutatón. A premier még akár február közepén megtörténhet, amely mellett a szentpétervári üzemben még idén megérkezhet a Creta második generációja is.

Frissítés: Közben megérkeztek az első nagy felbontású gyári fotók is az autóról. Íme:



Forrás: club-solaris.rumotor1.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését