Hivatalos képeken a megújult Hyundai i30


A Hyundai Motor a Genfi Autószalon előtt néhány nappal bemutatta a frissített i30 kompakt első fotóit, amely mellett az új modell technikai paramétereit is nyilvánosságra hozta. 

Ahogy azt a korábban már megjelent előzetes fotók alapján elképzelhettük, a formai igazítások sokkal látványosabbá tették az i30 ötajtós, Fastback és kombiváltozatát. A dél-koreai modell elöl a Sonatához hasonlóan széles hűtőmaszkot kapott összetett 3D-s rácsmintázattal, miközben sportosabb és karcsúbb és akár MFR LED technológiával is felszerelhető fényszórókat visel. Ezek a fényszórók különösen az új V-alakú nappali menetfényeknek köszönhetően vonzóak. Hátul az i30 új lökhárítóval rendelkezik, amelyet légellenállás javítása érdekében alakítottak ki. A hátsó lámpák az első fényszórókra rímelve ugyancsak V-alakú mintázatot kaptak. A Hyundai új, gyémánt mintázatú 16 és 17 colos könnyűfém keréktárcsákat is tervezett a frissített modellhez.


Az alapváltozattal együtt az i30 N Line is módosult, amely az eddigi ötajtós kompakt és Fastback mellett immár a kombihoz is elérhető. Amellett, hogy ugyanazokkal a fényszórókkal és hátsó lámpákkal rendelkezik, mint a hagyományos modellek, az új N alacsonyabb és még nagyobb hűtőmaszkot, egy átalakított hátsó diffúzort, valamint különleges 17 és 18 colos keréktárcsákat is kapott. Az N Line modellek élvezetes vezethetőségéről emellett áthangolt felfüggesztés és kormányrendszer gondoskodik. Az új i30 a meglévők mellett három új színárnyalattal is gazdagodott. 


A változások az utastérben is folytatódnak. A legfontosabb, hogy a frissített i30 egy nagy, 10,25 colos érintőképernyős multimédiarendszert kapott, amely lényegesen nagyobb, mint a jelenlegi modellekben található 8 colos egység. Emellett az új i30 egy vadonatúj 7 colos, teljesen digitális műszeregységet is kapott. Az Android Auto és az Apple CarPlay kompatibilitása már alap, nyártól pedig ez már a telefon vezeték nélküli tükrözésével is működik. A vezeték nélküli telefontöltés szintén maradt a felszereltséglistán.


Számos új biztonsági technológiát is bevezettek az i30 modellben. Ide tartozik a sávkövető asszisztens, a hátsó ütközésgátló rendszer és a vezető jármű indulási riasztása, amelyek mindegyike a meglévő frontális ütközés-elkerülési asszisztens mellett működik, gyalogosfelismeréssel, figyelmeztető jelzésekkel, távolsági fényszóró asszisztenssel, intelligens sebességtartóval és sávtartással.


Motorok terén a Hyundai mostantól az újonnan fejlesztett 1.5 literes, 110 lóerős szívóbenzines képezi az alapot, amit hatfokozatú kézi sebességváltóval szerelnek. Emellett megtartották az 1,0 literes 120 lóerős T-GDI motort is,de a korábban csak hatfokozatú kézi váltó mellett immár itt is megjelent a hétfokozatú DCT váltó. Ezenkívül az 1,0 literes T-GDI elérhető 48 voltos lágyhibrid rendszerrel és egy új fejlesztésű 6 fokozatú kézi sebességváltóval, amely elválaszthatja a motort a sebességváltótól, miután a vezető elengedte a gázpedált. Ez lehetővé teszi a két lépcsős vitorlázó funkciót, ami első szinten a motort alapjáraton tartja, míg a második szinten a motor menet közben időszakosan akár le is állhat. Az lágyhibrid rendszerekhez 7 fokozatú DCT váltó is elérhető. 


A 2020-as i30 a fentiek mellett megvásárolható 1,6 literes dízelmotorral, 48 voltos lágyhibrid rendszerrel és 115 vagy 136 lóerővel. A modellsorozat csúcsán jelenleg egy 1,5 literes T-GDI benzinmotor áll, amely 160 lóerővel, szintén 48 voltos lágyhibrid rendszerrel és egy hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval.


A megújult 2020-as modellévű Hyundai i30 világpremierje kevesebb mint egy hét múlva, a Genfi Autószalon nyitónapján lesz, a modell gyártása pedig hamarosan megkezdődik a koreai gyártó csehországi üzemében.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését