Hárommillió Hyundai készült exportra Indiában


A Hyundai Motor India összesen a világ 88 országának gyárt a Chennaiban található gyárkomplexumában, ahol nemrég elkészült a hárommilliomodik exportra szánt autó.

A Hyundai Motor India fontos mérföldet ért el két évtizedes indiai jelenléte során, amikor elkészült a hárommilliomodik exportra szánt gépkocsi. Ez az autó ráadásul a néhány héttel korábban bevezetett Hyundai Aura kompakt limuzin egyik példánya volt, amelyet Grand i10 néven a kolumbiai autópiac számára készítettek el.


A HMIL első exportszállítmánya húsz darab Santro (Atos) modellből tevődött össze, amelyeket 1999-ben Nepálba szállítottak. Ezek után a Hyundai az elkövetkező években gigantikus méretekben növelte termelését,  így 2004 októberére az export elérte a 100 ezer darabot, ami 2008-ban 500 ezerre nőtt,2010. februárjában pedig már az 1 millió darabos exportmennyiséget ünnepelhették meg. A következő négy évben a Hyundai Motor India olyan mamut méretűre terjesztette gyártását, hogy annyi autót exportál, mint az előző évtizedben – 2010. február és 2014. március között éppen egymillió autót. Jelenleg a márka 26 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, így Maruti Suzuki India után a második legnagyobb autógyártó Indiában.

A Hyundai jelenlegi exportkínálata az Atos (Santro), a Grand i10, az Xcent, a Grand i10 Nios, az Aura, az Elite i20, az i20 Active, az Accent (Verna), a Venue és a Creta modellekből tevődik össze. Ezeket az Indiában gyártott autókat négy kontinensen összesen 88 országba exportálják – Latin-Amerikába (33 ország), Afrikába (28 ország), Ázsiába-Csendes óceáni térségbe (26 ország) és Európába (egy ország). A közel-keleti térségben, különösen Szaúd-Arábiában, a Creta és a Verna (Accent néven eladva) 40, illetve 33% piaci részesedéssel saját szegmensük vezető szereplői.


A márka azt is bejelentette, hogy a Santro, a Grand i10 és az Elite i20 BS6 emissziós normákra felkészített változatai készen vannak és jelenleg elérhetőek a globális piacok számára is. Indiai bevezetésükre az Új-Dehiben megrendezett Auto Expón került sor, ahol többek között az új generációs Creta is bemutatkozott. 

Forrás: evoindia.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését