Íme az új Hyundai i20 műszerfala


A Hyundai az elmúlt héten megmutatta a vadonatúj i20 első fotóit, ám ezek kivétel nélkül az autó külsejéről készültek. Most viszont megjelent az első hivatalos fotó a műszerfalról is.  

A Hyundai Motor most nyilvánosságra hozta a teljesen új, 2020-as Hyundai i20 belső terét ábrázoló első fotót, amely alapján az autó sokkal modernebb felszereléseket és prémiumosabb környezetet kap, mint bármelyik elődje korábban. Első pillantásra a sötét színű műszerpult meghatározó eleme a két nagyméretű digitális képernyő. Ezek közül középen egy 10,25 colos érintőképernyő helyezkedik el a középkonzol tetején.  


Sokkal fontosabb újítás, hogy immár a műszeregység is digitálissá vált (vélhetően opciós vagy felszereltségtől függően), amelynek színei a kiválasztott vezetési üzemmódtól függenek: kék a Normal, zöld az Eco és narancs a SPORT üzemmódban. A középső AVN (Audió, Videó, Navigáció) érintőképernyő számos olyan új kapcsolódási technológiát rejt, amelyet eddig még soha nem láthattunk az i20-ban, köztük a Hyundai Bluelink telematikai rendszerét.   


Ebben a Hyundai LIVE szolgáltatáscsomag is megtalálható, amelyben valós idejű forgalmi és időjárási adatokat, a közeli benzinkutak árait, a közeli parkolókat lehet lekérdezni, akár online hangfelismerő rendszerrel. A Bluelink rendszer segítségével pedig az új i20 tulajdonosai könnyebben megtalálhatják autójukat egy zsúfolt parkolóban, távirányítással nyithatják-zárhatják az autó ajtóit, valamint távolról lekérdezhetik az autó riasztási és karbantartási adatait. Az AVN képernyőre az Android Auto vagy az Apple CarPlay immár vezetékmentesen is csatlakoztatható, amivel már a vezeték nélküli mobil töltőpadja is kényelmesen használható.  


Az utaskabinban megjelent a hangulatvilágítás, amely mellett a légbeömlők vízszintes élei végigfutnak az egész műszerfalon. Teljesen új a négyküllős multifunkciós kormánykerék, amely akár a Sonatáé is lehetne, miközben az ajtópanel betéteit a „természet formái ihlették.” A teljes autót kívül-belül a jövő heti Genfi Autószalonon láthatjuk először, a gyártás júniusban indul, az első autók pedig várhatóan kora ősszel érhetnek Magyarországra. 

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését