Más külsőt kaphat az új Hyundai Creta Brazíliában


Egy helyi lap információi szerint a Hyundai Creta második generációja egészen más formatervet fog kapni, mint a Kínában már piacon lévő új ix25 kisterepjáró.

A Hyundai Creta első generációját a világ minden táján lényegében ugyanazzal a formavilággal gyártották és forgalmazták, mint a 2014-ben Kínában bemutatott ix25 modellt. A Hyundai Palisade zászlóshajó által inspirált második generációs ix25 eléggé megosztóra sikerült formavilága azonban túl bizarr olyan piacok számára, mint India és Brazília. Ugyan a Hyundai indiai leányvállalata végül úgy döntött, hogy bevállalja a kínai változattal szinte azonos formákat, a brazil képviselet egy másik utat választott.  


A brazil QuattroRodas magazin egy, a vállalat jövőbeli terveivel tisztában lévő belső forrásra hivatkozva úgy tudja, a brazíliai Piracicabában gyártásra kerülő Hyundai Creta második generációja sokkal inkább a negyedik generációs Hyundai Santa Fe formavilágát veszi majd át. Utóbbi hobbiterepjáró az idei év második felében egy komolyabb ráncfelvarráson fog átesni, amelyet jelenleg „TM PE” gyári belső kódnév alatt fejlesztenek. 


Belül azonban várhatóan az összes Hyundai Creta változat az ix25 modern formavilágát és előremutató felszereltségét kapja meg. A műszerfal közepén egy hatalmas álló érintőképernyő kerülhet, amely a multimédiás navigációs rendszert és a klímavezérlőt is magában foglalja. Motorok terén a piaci igényekhez igazodva Indiában egy 1.5-ös szívóbenzines, egy ugyanekkora turbódízel és egy 1.0 literes T-GDI motorból áll majd a kínálat, míg Brazíliában várhatóan ez utóbbi etanollal is működő változatának megjelenésére lehet számítani. 


Ezzel szemben az Indiában forgalomba kerülő második generációs Hyundai Creta esetében az egyetlen különbség a hűtőmaszk mintázata a kínai ix25-höz képest és a belső teret is átalakították. Az új modell az Új-Delhi Autó Expón mutatkozott be, míg az értékesítés valamikor márciusig indulhat el. A jelentősen eltérő kialakítású brazil Hyundai Creta viszont idén még nem fog debütálni.  

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését