Tanak először állt idén a Hyundai-jal dobogóra


Az idei WRC raliszezon kihívásokkal teli második versenyén, a szokatlanul enyhe időjárási viszonyok között megrendezett Svéd-ralin Ott Tanak a Hyundai színeiben először állhatott fel a dobogóra. 

A Monte Carlo ralin elszenvedett kiesést követően az észt Ott Tanak számára fontos pillanat volt, amikor a Svéd-rali befutója után a Hyundai Motorsport csapataként először vehetett át egy trófeát. „Nagyon örülök, hogy megszerezhettem az első dobogómat ezzel a csapattal, különös tekintettel azokra a kihívásokra, amelyeket a hétvégén mindannyian megtapasztaltunk" – mondta Tanak. „Monte-Carlo után fontos volt számunkra, hogy a teljes versenyt befejezzük, néhány kilométert tegyünk az autóba és szerezzünk néhány pontot a tabellán."


A Svéd-rali szervezői arra kényszerültek, hogy a verseny útvonalat mindössze kilenc szakaszra lerövidítsék, miután a szokatlan időjárási viszonyok miatt hiányzott a Svéd-ralira jellemző hó és jég az utakról. Időnként az útvonalak tisztán murvás tereppé alakultak, az utolsó reggeli Likenäs Power Stage szakaszával, amely sáros és vizes volt.


A belga Thierry Neuville erősen fejezte be ugyan a versenyt azzal, hogy extra pontokat tudott gyűjteni teljesítményével, ám a rali első napján elsőként indulva a Monte-Carlo győztes csapat most csak a hatodik helyen tudott végezni. „Vasárnapra csak egyetlen célunk maradt, hogy megpróbáljuk optimalizálni a helyzetet és pontokat szerezzünk a Power Stage-ben" – mondta Neuville. „Kemény verseny volt, de sokkal többet nem tudtunk volna tenni. Néhány szakaszon pár másodpercet elvesztettünk itt vagy ott. Nem hiszem, hogy ez megváltoztatta volna a végeredményt.”


Craig Breen Hyundai pilótaként a harmadik versenyén egy hellyel hátrébb, a hetedik helyen ért célba. Nagyon örültem annak, hogy visszaülhettem egy WRC versenyautóba, ám nehéz volt átélni, hogy nem küzdhetünk a dobogóért és győzelemért. A fontos most az volt, hogy hazahozzuk az autót, amit megtettünk és a lehető legjobban támogassuk a csapatot.”


Thierry Neuville a hétvége után megtartotta második helyezését a versenyzők tabelláján, ugyanannyi ponttal, mint vezető helyen álló és a Svéd-rali győztese, Elfyn Evans. Eközben Ott Tanak összesen 20 pontot szerzett, amivel feljött a hatodik helyre. A Hyundai Motorsport a konstruktőrök listáján a második helyre esett vissza.


„Nem mondhatom, hogy boldogok lennénk” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorpost csapatfőnöke. „Újra megmutattuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nem tudjuk hozni a szükséges teljesítményszintet. Soha nem voltunk igazán benne a küzdelemben és mindig védekező megközelítést alkalmaztunk. De legalább még mindig vezetjük a versenyzői bajnokságot ugyanannyi Ponttal, mint Evans és közben nem veszítettünk túl sokat a konstruktőri viadalban, így továbbra is a játékban vagyunk.”


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését