A kínai járvány miatt csúszik a Hyundai SUV termelése


A kínai Vuhanban kitört koronavírus nemcsak egészségügyi, de gazdasági károkat is jelent, amelynek révén a Hyundai egyes modelljeinek termelése is veszélybe került. 

A halálos koronavírus terjedését egyre nagyobb aggodalommal követhetjük nyomon a híradásokban. Az eddig mintegy 300 halálos áldozattal járó vírus először a kínai Vuhan városában jelent meg az elmúlt év végén és onnan eddig több mint kéttucat országra terjedt szét. A betegség az egészségügyi kockázatok mellett jelentős gazdasági károkat is okoz az autóiparban is, hiszen a számos globális vállalatnak vannak az érintett térségekben kínai beszállítói. 

Nem kivétel ez alól a Hyundai Motor sem, amely nemrég bejelentette, hogy az elmúlt hétvégére felfüggesztette a népszerű Palisade modelljének koreai gyártását, mivel a beszállítói rendszerben súlyos gondok merültek fel. A Hyundai közleménye szerint kínai beszállítói közül néhányan leállították termelésüket, amely többek között a modell teljes elektronikai vezetékrendszerét is magában foglalja.  


„Töröltük a szombatra és vasárnapra beütemezett üzemi túlórákat, amelyeket a Palisade gyártására terveztünk fordítani” – mondta Jin Cha, a Hyundai Motor szóvivője, aki azt is hozzátette, hogy kizárólag ezt a modellt szerették volna ezen a hétvégén készíteni. „A vállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását azért, hogy a beszállítói problémákra megoldást találjon.”  

A légzőszervi betegség elterjedése arra késztette a vállalatokat, hogy állítsák le Kínában működő üzemeiket, a légitársaságok világszerte lemondták járataikat, tovább sújtva ezzel a kínai gazdaságot. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az Egészségügyi Világszervezet globális vészhelyzetet hirdetett a vírus miatt, az elemzők pedig aggódnak ennek a világgazdasági növekedésre gyakorolt hatása miatt.

Forrás: breitbart.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését