Minden eddiginél kisebb Hyundai crossover készül


A Hyundai Motor indiai képviselete AX Concept néven egy új mikro-SUV fejlesztését kezdte meg, amely a Santro platformjára épülve még a Venue-nél is kisebb lesz.

A Hyundai India második legnagyobb autógyártójaként széles modellpalettával rendelkezik a különböző igényű és pénztárcával rendelkező vásárlók megfelelő kielégítésére. Európai szemmel furcsa ugyan, hogy a kisautók méretosztályában a Hyundai már most is többféle modellt kíván, de még mindig vannak olyan rések, amelyeket a koreai gyártó nem használt ki. Ilyen osztály a mikro-SUV-ok szegmense, amelyben a mi piacunkon is ismert Maruti Ignis mellett Indiában a Maruti S-Presso, a Mahindra KUV100 és a Tata H2X Hornbill is képviselteti magát.  


A legfrissebb hírek szerint a Hyundai egy AX Concept modellt tervez a Delhiben megrendezendő Auto Expón bemutatni, amelynek szériaváltozata valamikor 2021 körül mutatkozhat majd be. Ez az autó ráadásul nemcsak India-specifikus termék lesz, hiszen az autó gyártását még idén a dél-koreai Gwangju új Hyundai üzemében is gyártásba veszik és éves szinten mintegy 70 ezer példány összeszerelését tervezik. 

Az AX ugyanarra a padlólemezre fog épülni, mint a 2018-ban bemutatott és Indián kívül a világ számos pontján árusított új Santro mini. Ennek megfelelően várhatóan a hajtáslánc is a Santróból származik majd, ami jelenleg egy 1.1 literes négyhengeres szívóbenzines, amely 67 lóerős és egy ötfokozatú manuális mellett AMT váltóval is elérhető. Az indiai változattól eltérően a Koreában készülő verzió egy háromhengeres egyliteres motort kaphat.   


Mivel a Hyundai először tanulmányautóként kívánja kiállítani az AX modellt, ezért könnyen elképzelhető, hogy a végleges változat csak valamikor 2021-ben érkezik meg Indiába. Egyelőre még korai lenne az autó felszereléseiről beszélni, ahogyan arról is, hogy vajon a Hyundai tervezi-e az új mikro-SUV modell jövőbeli európai forgalmazását.  

Forrás: rushlane.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését