Elindult a Hyundai villanyautó-megosztó szolgáltatása Indonéziában


A telekocsi-szolgáltatással foglalkozó Grab vállalat a jakartai repülőtéren elindította Hyundai Ioniq Electric modellekből álló járműflottáját, amellyel újabb lépést tett a a jövő mobilitási megoldásainak kialakítása érdekében Délkelet-Ázsia legnépesebb országában.

A vállalat legújabb szolgáltatása a GrabCar Electric, amely 20 darab Hyundai Ioniq Electric autóval kezdte meg működését. Ezen első szakasz során a GrabCar Electric a Soekarno-Hatta nemzetközi repülőtér 3. termináljába érkező utasok számára teszik elérhetővé szolgáltatásukat. A Grab azt tervezi, hogy az elektromos autóflottájában lévő járművek számát egy év alatt 500 darabra növelik.


„A GrabCar Electric szolgáltatásunkkal azt mutatjuk be, hogy elkötelezettek vagyunk az elektromos járművek ökoszisztémájának támogatása mellett Indonéziában, amelyet először akkor fejeztünk ki, amikor tavaly 2 milliárd dolláros beruházási összeget kaptunk a SoftBanktól" - mondta Ridzki Kramadibrata, a Grab elnök-vezérigazgatója. „Haladunk tovább utunkon, a hatékonyabb és környezetkímélő mobilitási megoldások kezdeményezésével szeretnénk vezető szerepet játszani ebben az országban és szorosabb együttműködést kiépíteni a Hyundai vállalatával" 


A Grab és a Hyundai már 2017 óta tervezik belépésüket Indonézia villanyautó-piacára, amikor ez dél-koreai Hyundai csoport 250 millió dollárt fektetett a Grab vállalatba. Tavaly a Hyundai bejelentette, hogy 1,55 milliárd dolláros beruházással egy elektromos járműveket is előállító üzemet kíván létrehozni Indonéziában. A  Grab és a Hyundai emellett ígéretet tettek azon kormányzati kezdeményezés támogatására, amely szerint 2025-ig kétmillió elektromos járművet hoznak forgalomba az országban.


A tavalyi év végén a Grab a beruházásokat koordináló helyi minisztériummal együttműködésben megkezdte az elektromos járművek ökoszisztéma ütemtervének megvalósítását. Ridzki szerint az, hogy a GrabCar Electric elérheti-e elsőéves célját, az indonéz elektromos járművek megvalósításra váró ökoszisztémájától függ, amely olyan elemeket tartalmaz, mint például a töltőállomások elérhetősége, a kormányzati rendeletek és az elektromos járművek adókedvezményei.A Grab nemrég megállapodást kötött a PLN állami villamosenergia-társasággal az elektromos járművek töltőállomás-hálózatának felépítéséről. Emellett a vállalat már 20 darab helyben gyártott Honda PCX Electric elektromos motorkerékpárt is kipróbált 


Sung Jong Ha, a Hyundai Motors Indonesia elnök-igazgatója örömmel adta át a GrabCar Electric által használatba vett Hyundai Ioniq Electric járműveket. „Nagyon boldogok vagyunk és gratulálunk a Grab vállalatnak a GrabCar Electric mai hivatalos elindulásához. Cégünkkel olyan fejlett technológiával rendelkező intelligens mobilitási élményt szeretnénk kínálni, mint amit az Ioniq Electric képes nyújtani" – mondta Sung.


Az ügyfelek a GrabCar Electric a Grab alkalmazás "Rendelkezésre álló út" opciójának segítségével rendelhetik meg útjukat a Soekarno-Hatta nemzetközi repülőtéren. Az elektromos autókkal végzett utak 10–15 százalékkal többet kell fizetni, mint a GrabCar szokásos reptéri szolgáltatásai, amelyek már Indonézia 23 repülőterén elérhetőek.

Forrás: jakartaglobe.id

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését