A Hyundai Elantra N TCR dominált a 24 órás Nürburgring versenyen

A Hyundai Motorsport TCR autói uralták az idei 24 órás Nürburgring verseny TCR kategóriáját, ahol az Elantra N TCR és az i30 N TCR megszerezte első kettős győzelmét.

A két autó az kategória első és második helyezettje lett – az Elantra N TCR-t Marc Basseng, Manuel Lauck és Moritz Oestreich vezette győzelemre. Basseng hatására már a verseny elején élre tudtak állni az i30 N TCR előtt, amelyet kezdetben Luca Engstler vezetett – ő viszont Hendrik Stillnek és Jean-Karl Vernaynek adta át helyét később. A változó körülmények között a kezdeti órákban a Hyundai párosa felcserélte a vezető helyet a kategóriában. Miután slick gumikkal indultak, a vizes körülmények miatt mindkét autónak szinte tökéletes időzítéssel kellett kiállnia, miután az időjárási körülmények romlottak – sok más csapatot beelőzve ezzel.

Noha a pálya a hat órás jelzés közeledtével felszáradt, ugyanakkor köd ereszkedett le a 25 km-es Nürburgring Nordschleife pályájára, addig a pontig csökkentve a láthatóságot, ahol a verseny szervezői kitették a vörös zászlót és több mint 14 órán át felfüggesztették az eseményt, amíg vasárnap délben a zöld zászló 12-kor újra meg nem jelent. Sajnos a leállással a Hyundai két csapatának 11 perces előnye is elveszett a legközelebbi riválissal szemben. Ezek után jött az időveszteség, amikor az újraindítást követően mindkét autónál érzékelték, hogy a Hyundai Motorsport csapata a verseny során először – és egyetlen alkalommal – elveszítette az osztályelsőségét.

Amint a Hyundai versenyautók nagyobb teljesítménye újra megmutatkozott és a boxokban alkalmazott eltérő stratégiák kiegyenlítődni kezdtek, az előny ismét növekedni kezdett – a verseny végére végül csaknem egy teljes körre bővült. A csapat remek teljesítményét hatalmas tapsviharral ünnepelték a boxban, amikor a két németországi Alzenauban épített gépet Lauck és Vernay az összesített 35. és 36. helyen átvezette a célvonalon.

A 24 órás Nürburgringen debütált szériaközeli i20 N a 97. helyet szerezte meg az összesítésben. Az autó az N-széria legújabb terméke, amely követi a versenyzés hagyományát és továbbviszi az erős kapcsolatot a nagyteljesítményű modellek és a Nürburgring pályaversenyek között. A pilóták – Marc Ehret, Kai Jordan, Markus Lungstrass és Guido Naumann – annak ellenére, hogy szombaton egy gumifallal érintkezés utáni javításokhoz szünetre volt szükségük, megmutatták a Hyundai szériamodelljeinek nagy teljesítményét és megbízhatóságát.

„Megnyertük a 24 órás Nürburgring versenyt, és nem csak azért, mert a Hyundai Elantra N TCR és a Hyundai i30 N TCR az első és második helyen végzett” – mondta Till Wartenberg, a Hyundai Motor Company N márkamenedzsment és motorsport alosztályának vezetője. „Hihetetlen eredmény a Hyundai Motorsport, a Hyundai, az N márka és a csapat minden résztvevője – mérnökök, szerelők és természetesen a pilóták számára. Mindez nélkülük nem lenne lehetséges. Az autók minden nehézségen keresztül hibátlanul teljesítettek és megmutatták, gyártóként mire vagyunk képesek a legnehezebb körülmények között a világ egyik legnehezebb tesztpályáján. A Hyundai i20 N csapata megmutatta a legújabb fejlesztésű közúti autónk kiváló teljesítményét, így egyértelmű, hogy a jövőben még több érkezik a Hyundaitól és N márkától."

„A 24 órás Nürburgring a versenynaptár egyik legnagyobb eseménye és továbbra is az egyik legnagyobb kihívás mind az autó, mind a pilóta számára” – mondta Andrew Johns, a Hyundai Motorsport Ügyfélversenyzési Részlegének vezetője. „Az elmúlt három szezonban mindig a kategória dobogós helyén álltunk. A verseny, de a kategóriagyőzelem és az kettős befutó is hatalmas eredmény a széleskörű felkészülés és a pályán, valamint az Ügyfélversenyzési Részleg mérnökei által végzett kemény munka végén. A Hyundai Elantra N TCR és a Hyundai i30 N TCR szintén kiválóan teljesített az egész versenyen, és a kettős dobogó sem kevesebb annál, amit ők és a csapat megérdemeltek. Az első és második pozíció tisztán megmutatta a futómű teljesítményét, és a versenyeredmények – bármennyire is rövidítették –a megbízhatóságot és az autó kiegyensúlyozottságát bizonyították, amelyet a pilóták a hétvégén a változó körülmények között is képesek voltak kihasználni."

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei