Megkezdődött a Hyundai Santa Cruz gyártása

A Hyundai Motor Manufacturing Alabama (HMMA) 2021. június 22-én, kedden ünnepelte a vadonatúj 2022-es Santa Cruz Sport Kalandjármű (SAV) szériagyártásának megkezdését.

A vadonatúj Santa Cruz az alabamai Montgomery gyártósorain a Sonata és Elantra limuzinokhoz, valamint a Santa Fe és a Tucson hobbiterepjárókhoz csatlakozik. A Santa Cruz gyártásának beindulásával a vállalat történetében ez az első olyan alkalom, amikor a HMMA összesen ötféle járművet készíti egyszerre.

A nagyon várt Santa Cruz Sport Kalandjárműként (Sport Adventure Vehicle – SAV) mind a hobbiterepjárók, mind a platós kisteherautók szegmenseit feszegeti, teljesen új járműkategóriát hozva létre ezzel. A Santa Cruz biztonságos, nyitott platóval rendelkezik, amely a változatosság jegyében magában foglalja a zárható rolót és a rejtett platórekeszeket is.

„A Santa Cruz merész stílusával teljesen új szegmenseket nyit meg mind a Hyundai, mind az ipar egésze számára” – mondta José Munoz, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója. „A nyitott plató rugalmassága a zárt kabin biztonságával párosulva kalandorientált vásárlóink hétköznapi igényeit kielégíti, míg az erőteljes és hatékony motorok és a kiváló manőverezhetőség biztosítja, hogy városi és terepes környezetben is öröm vezetni. Ügyfeleink csodálkozni fognak, hogyan tudtak élni előtte egy ilyen jármű nélkül.” 

A HMMA nemrégiben fejezte be üzembővítési projektjét, amely a Santa Cruz gyártására készítette fel a Hyundai alabamai üzemét. A Santa Cruz tovább javítja a HMMA azon képességét, hogy járműgyártását a piaci kereslethez igazítsa, és a folyamatosan változó autóipari piacon is versenyképes maradjon.

„Megtiszteltetés számunkra és nagyon örülünk annak, hogy a Hyundai első nyitott platós járművét gyárthatjuk az észak-amerikai piac részére" – mondta Ernie Kim, a HMMA elnöke és vezérigazgatója. „A Santa Cruz piacra dobása annak a bizalomnak újabb bizonyítéka, amelyet a Hyundai Motor vállalat a HMMA és az alabamai otthonunk iránt mutat. Nagyon büszke vagyok csapattagjainkra, hogy elérték ezt az eredményt, miközben a világ ilyen nehéz időszakokat él át. Alig várjuk, hogy ügyfeleink megtapasztalják az innovatív kialakításokat és a világszínvonalú minőséget, amelyet a Santa Cruz kínál számukra.”

A Santa Cruz gyártásba kerülésével fenntartja a HMMA és a teljes beszállítói kör magas színvonalú munkahelyeit. A 2022-es Hyundai Santa Cruz nyár elején érkezik az amerikai márkakereskedésekbe. A modell európai forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei