Hyundai-dobogó a Kenya-ralin

Miután a versenyt addig vezető Thierry Neuville-nek az utolsó napon ki kellett állnia, a Hyundai Motorsport az észt harmadik helyével kellett beérnie a Kenya Safari Ralin.  

Thierry Neuville lenyűgöző tempót diktált végig a hétvégén. Hihetetlenül durva körülmények között három bámulatos szakaszgyőzelmet értek el pénteken, ahol az elsődleges cél a túlélés volt a homokos-poros utakon. A belga pilótaszombaton újabb szakaszgyőzelemmel kezdte a napot, ugyanakkor a reggeli szakaszon szakszerűen kerülték ki az útjukba kerülő zebrákat és a zsiráfokat is. Az elszigetelt esőzések szerencsejátékká változtatták az utolsó szakaszt, de így is majdnem egy perces előnnyel zárta a napot.

A rali magabiztos vezetése után a vasárnap a megsemmisüléssel indult, amikor a páros autója a 11,33 km-es Loldia szakaszon jobb hátsó lengéscsillapító törést szenvedett. Annak ellenére, hogy az autó eljutott a célig – és megtartotta a vezetést – a kár túl nagy volt ahhoz, hogy a páros folytassa. „Ez nagy csalódás, nemcsak nekem, hanem az egész csapatnak is" – mondta Neuville. „Kényelmesen éreztem magam az autóban, gyorsak voltunk és felvettük a sebességet, ezért rengeteg pozitívumot tudunk magunkkal vinni. A motiváció még mindig megvan, de átcsoportosítunk, megoldásokat találunk és csapatként még erősebbek leszünk.”

Tanak stílusosan teljesítette a ralit, a Power Stage elkötelezett teljesítményével öt extra pontot szerzett a dobogóhoz. „Egyrészt jó újra a dobogón állni és a maximális Power Stage pontokat megszerezni, viszont ez egy újabb nehéz hétvége volt a csapat számára" – mondta Tanak. „Sajnálatos, hogy Thierry számára ez nem sikerült. Lenyűgöző esemény volt és élvezetes valami mást és egyedit csinálni.”

Sordoék versenye már pénteken befejeződött, amikor az SS3 Kedong tesztszakaszon eltaláltak egy követ. A rali hátralévő részében az volt számukra fontos, hogy biztonságosan átvészeljék és megpróbáljanak pontokat elérni. „Nem igazán volt jó ez hétvége számunkra. Az első napon már problémánk akadt és ott minden lehetőségünket elvesztettük, hogy jó eredményért küzdjünk” – mondta Sordo. „Ezt a helyzetet együtt dolgozzuk fel és erősebbek leszünk."

„Nem lehetünk boldogok” – mondta szokás szerint őszinte véleményét Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Ez sorozatban a harmadik rali, amelyben problémáink akadtak, így ez már nem tekinthető balszerencsének. Nincs mentség, egyszerűen nem történhet meg. Meg kell értenünk, mi folyik itt.”


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei