Első képen a Hyundai N-szériás villanyautója?

Egy rejtélyes prototípus bukkant fel nemrég a dél-koreai éjszakában, ami első ránézésre egy új Kia EV6, a részletek azonban azt engedik sejtetni, hogy a furán foltozott lemezek alatt valami egészen más rejlik.

Egy dél-koreai autórajongó fedezte fel az utcán parkoló Kia EV6 modellt, amit ugyan már bemutattak a nagyközönségnek, így nem lenne szokatlan látvány, ám az igazán fura az autó részletmegoldásaiban keresendő. Közelebbről szemlélve az autót ugyanis feltűnnek az eltérő fényezésű szélesebb kerékjáratok, belül pedig a hagyományos ülések helyett a Hyundai N szériás kagylósított sportüléseit fedezhetjük fel.

Az utcán álló rejtélyes járműről ugyan semmilyen konkrét információ nem áll rendelkezésre, ám a fentiek alapján az egyértelműnek tűnik, hogy a Hyundai vagy a Kia a figyelemelterelésre játszik. Mert ugyan az utastérben lévő ülések egyértelműen a Hyundai N sportmárkájához kapcsolódnak, az ülések varrásai viszont az EV6 GT sárga színét kapták.   

Mindezek alapján két opció képzelhető el: vagy a Kia egy koreai EV6 GT prototípusát láthatjuk, vagy ez lehet a Hyundai első tisztán elektromos N sportmodelljének korai prototípusa. Mivel viszont az EV6 GT verzióját a Kia már megmutatta a világnak, sorozatgyártása pedig a jövő évben el is indul, ezért nagyobb a valószínűsége annak, hogy a Hyundai az EV6 alá bújtatva teszteli saját nagyteljesítményű villanyhajtását. Ezt támasztja alá a sárvédők szélesítése és a látszólag hosszabb tengelytáv is.    

Mivel a Hyundai nemrég úgy határozott, nem fejleszt több belsőégésű motort, így ennek várhatóan a pletykák szerint készülő új 2.3 literes turbós középmotoros modell is áldozatul eshet. A vállalat vezetői viszont már korábban is emlegettek egy új nagyteljesítményű villanyautócsalád megjelenésének lehetőségét. Thomas Schemera, a Hyundai Motor globális marketingvezetője korábban úgy nyilatkozott: „Soha nem hagyjuk abba termékportfóliónk bővítésének lehetőségeit. Stratégiai szempontból teljes sebességre kapcsoltunk a környezetbarát ajánlatainkkal. Van egy kristálytiszta tervünk. Egy biztos: a környezetbarát járművek a prioritási listánk élén állnak.”

Nem először fordulna elő, hogy egy új Hyundai modell a fejlesztés kezdeti időszakában a Kia karosszériáját viseli. A 2020-ban debütált jelenlegi Sonata limuzin első prototípusai két évvel korábban még a Kia Optima akkori változatának karosszériájában kezdték meg az országúti tesztelés szakaszát, de például a Genesis küszöbön álló GV60 modelljét is a Kia bénán meghosszabbított e-Niro kasztnijában kezdték tesztelni. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei