Oroszországba is megérkezett a vadonatúj Hyundai Creta

A Hyundai Motor CIS nemrég bemutatta a vadonatúj Creta kompakt crossover modelljét, amelyet a globális változat értékeit felhasználva az orosz vásárlók igényei szerint alakítottak át. 

A második generációs Hyundai Creta bemutatójára a szentpétervári Hyundai Motor Manufacturing Russia üzemében került sor, ahol a modellt helyben fogják összeszerelni. Az újdonság a Hyundai stílusirányzatának megfelelő eredeti megjelenést kapott, valamint új, kényelmes belső teret és számos csúcstechnológiás opciót is kínál, amelyek a Creta crossovert megkülönböztetik szegmensének többi képviselőjétől.

„Az új Creta crossover debütálása rendkívül szimbolikus az oroszországi Hyundai gyár számára, mert ez a modell az egyik legfontosabb a gyártósorunkon” – mondta Joo Suchoun, a Hyundai Motor Manufacturing Russia igazgatója. „Ezen új termék bevezetésével jelentősen korszerűsítettük a meglévő berendezéseinket, valamint teljesen újakat is telepítettünk, köztük egy intelligens kobotot, amely szorosan együttműködik az emberekkel a Creta modell új generációjának létrehozásában."

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Hyundai Creta következő generációját bemutathatjuk” – tette hozzá Andrey Kazak, a Hyundai Motor Manufacturing Russia gyártási osztályának igazgatója. „Az orosz piacon töltött csaknem ötéves jelenléte során ez a modell elnyerte a fogyasztók bizalmát és magabiztosan vezet a SUV-kategóriában. Biztosak vagyunk abban, hogy az átalakított Creta crossover fényes jövőképet ad egy új bestsellernek.” 

Az új Creta modell stílusa a vállalatra jellemző jegyeket mutat, miközben figyelembe veszi az orosz vásárlók preferenciáit is. A kompakt crossover második generációja még vonzóbbá vált, megőrizve bizonyos felismerhető tulajdonságokat. A karosszéria frontrészében az újdonság jellegzetes "kaszkádos" hűtőrácsot kapott, ami messziről észrevehetővé teszi az autót. Keretét LED fényszórók, félhold alakú nappali menetfények és ködlámpákkal kombinált egyedi kanyarfények alkotják.

Az új Hyundai Creta crossover sportos megjelenését ezen felül egy jellegzetesen formált áramvonalas motorháztető és markáns kerékívek látják el. A külső megjelenés további jellegzetességei közé tartoznak az egyedi hátsó lámpatestek, a hagyományos ezüst bumeráng a Hyundai terepjárók oldalfalán, ezüst tetősínek és egyedi tervezésű könnyűfém keréktárcsák.

Az új generációs Creta teljes hossza 4 300 mm, szélessége 1 790 mm, magassága 1 620 mm, míg tengelytávja 2 610 mm. Ezzel a második generáció 30 mm-rel hosszabb, 10 mm-rel szélesebb és 10 mm-rel alacsonyabb lett, mint elődje, amelynek az értékesítés kezdete óta az orosz piacon sikerült elnyernie a legnépszerűbb SUV modell státuszát. A tengelytáv 20 mm-rel történő növekedése és az autó magasságának csökkenése új arányokat adott az autónak, ami még agilisabbá és stabilabbá tette a crossovert.

A Creta megnövelt helyet biztosít az utastérben és egy nagyobb csomagtérrel, valamint fokozott kényelmi megoldásokat kínál a vezető és az összes utas számára. Az újratervezett frontpanel új ergonómiai felépítész kínál. A D alakú kormány és a sebességváltó, amely a repülőgép kormányára és vezérlőkarjára emlékeztet, dinamikus vezetésre sarkallja a vezetőt. A nagy érintőképernyővel ellátott kiterjesztett középkonzol kissé a vezető felé fordulva tovább hangsúlyozza a crossover kényelmét.

Az új kompakt Hyundai Creta crossover számos csúcstechnológiás opcióval és elektronikus rendszerrel van felszerelve, amelyek egy teljesen új szintre emelik a vezető és az utasok kényelmét. A Supervision digitális műszeregység éles képben jeleníti meg az összes szükséges információt, beleértve az útvonaladatokat is. A Vezetési Módválasztó rendszer három vezetési mód egyikének kiválasztását teszi lehetővé: Sport, Normal vagy Eco.

A nagyobb kényelem érdekében már az alapkivitelben elérhető lesz a 8 colos színes érintőképernyős információs és szórakoztató rendszer Apple CarPlay és Android Auto támogatással. Az ügyfelek lehetőséget kapnak arra is, hogy multimédiás rendszert rendeljenek 10,25 colos nagy felbontású LCD érintőképernyővel, osztott képernyő funkcióval és két, Bluetooth-on keresztül egyszerre csatlakoztatott eszköz támogatásával. Az opcionális 8 hangszórós Bose prémium audiorendszer kiváló hangzást biztosít.

Ezenkívül az új generációs Creta modellek egyedülálló opcióval is rendelkeznek – egy visszapillantó kameramosóval, amelyet az orosz használatikörülmények figyelembevételével fejlesztettek ki. Egy másik exkluzív felszerelés a panoráma napfénytető, amely vizuálisan tovább növeli az autó tágasságérzetét. Végezetül a Creta a Hyundai második helyi modelljeként és a helyi kompakt SUV szegmens első tagjaként az innovatív Bluelink® telematikai szolgáltatásokat is támogatja, lehetővé téve a távoli járműkapcsolati lehetőségek legszélesebb körét.

Oroszországban a Creta modell új generációját két motorral mutatják be – a Gamma 1,6 MPI szívó benzines (123 lóerős az első- és 121 lóerős az összkerékhajtású változatban) és a Nu 2.0 MPI-t 149,6 lóerős teljesítményszinttel. A modell öt felszereltségszinttel lesz elérhető (Prime, Classic, Family, Lifestyle, Prestige), számos opcionális csomaggal és egy speciális Smart verzióval, amely a Smart Sense biztonsági csomaggal van felszerelve. A motortól és a felszereltségtől függően a Hyundai Cretát 6 fokozatú kézi vagy automata sebességváltóval, valamint első- vagy összkerékhajtással kínálják.

A második generációs Hyundai Creta olyan modell, amelyet az orosz körülményekre is jól felkészítettek. Az új modell adaptálása során a Hyundai mérnökei különös figyelmet fordítottak az ország éghajlatának sajátosságaira. A tesztelések télen Szibériában zajlottak, az összes járműrendszer működésének hatékonyságát állandó fagypont alatti hőmérsékleten, havas és csúszós körülmények között is értékelték, illetve hidegindítások alkalmával a motor és a sebességváltó paramétereit is ellenőrizték. A teszt eredményei azt mutatták, hogy az új Creta megfelel ezeknek az út- és éghajlati viszonyoknak is.

Az új Creta modell gyártásának előkészítése a szentpétervári Hyundai Motor Manufacturing Russia üzemében még tavaly nyáron kezdődött. Az újdonság formatervezésében és technikai felszereltségében bekövetkezett jelentős változások miatt a szükséges gyártási folyamatváltozások az üzem mind a négy műhelyét érintették, ahol a berendezéseket korszerűsítették és ennek megfelelően képezték ki az alkalmazottakat. A crossover második generációjának gyártására szolgáló termelő létesítmények korszerűsítésére irányuló beruházások összege meghaladta a 100 millió dollárt.

A vadonatúj Creta crossoverek összeszerelése jelenleg tesztüzemben kezdődött meg. Naponta több új generációs autó gördül le Szentpéterváron a Hyundai Motor futószalagjáról, miközben az előző generációs Hyundai Creta gyártása is folytatódik. A második generációs Creta sorozatgyártásának megkezdését július elsejére tervezik. Az orosz piacon történő hivatalos értékesítés kezdetének dátumát, valamint a részletes felszerelést és az új modell teljes árlistáját később hozzák nyilvánosságra.

Forrás: hyundai.ru

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei