A Hyundai harmadik negyedéves eredményével felülmúlta az európai piacot

A Hyundai Motor 2021 első háromnegyed évében erőteljes fellendülést mutatva 24,2 százalékkal tudta növelni újautó-értékesítési eredményeit, aminek köszönhetően piaci részesedése 0,6 százalékkal emelkedhetett.

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) legfrissebb adatai szerint a Hyundai Motor jelentős fellendülést ért el Európában 2021 első kilenc hónapjában. Az autógyártó Az Európai Unióban, az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) és az Egyesült Királyság területén mért éves piaci részesedése 4,2 százalékra emelkedett, ami 0,6 százalékponttal több, mint 2020 ugyanezen időszakában volt.

Ebben az időszakban a vállalat összesen 383 429 darab járművet adott el kontinensen. Ez 24,2 százalékos növekedésnek felel meg 2020 január-szeptember időszakához képest, ami felülmúlja az iparág általános piaci tendenciát. Emellett az Európában gyártott Hyundai típusú járművek száma a vállalat teljes értékesítésének 75 százalékára emelkedett. A legfőbb értékesítési eredményeket a Tucson, az i20 és a Kona modellekből érték el, de a népszerű modellek közé tartoznak a vállalat jövőorientált mobilitási kínálata is, amilyen például a februárban debütált IONIQ 5.

„A Hyundai képes volt leküzdeni a kihívásokkal teli évkezdést” – mondta Michael Cole, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója. Az ellátási lánc menedzsmentünk lehetővé tette számunkra, hogy az elmúlt hónapokban új lendületet kapjunk. Az IONIQ 5 által vezetett progresszív, villamosított kínálatunknak köszönhetően felülmúljuk a piaci tendenciákat. A villanyautókat, üzemanyagcellás autókat és hibrid modelleket is magában foglaló széles járműparkunkkal a Hyundai olyan elektromos hajtásláncok teljes skáláját kínálja, amelyeket más gyártó nem tud ajánlani." 

A Hyundai sikerének másik kulcsfontosságú tényezője a márka elmúlt években bevezetett számos új terméke volt. A cég az elmúlt évekhez hasonlóan most is az iparág egyik legfiatalabb modellpalettájával büszkélkedhet. Az elkövetkező években a Hyundai világszerte a három legnagyobb elektromos járműgyártója közé kíván kerülni. Az elektromos járművekbe fektetett folyamatos beruházásokkal és a minőségi növekedésre összpontosítva a vállalat arra számít, hogy megőrzi vezető pozícióját a jövőbeni mobilitás terén.

Forrás: hyundai.news/

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei