Új modellt készít a Hyundai Indonéziának

A Hyundai hamarosan elkészül új indonéz autógyárának építési munkálataival, ahol 2022-től a hírek szerint egy teljesen új, 3 üléssoros egyterű modell összeszerelését tervezik.

A Hyundai Motor még 2019 végén jelentette be, hogy egy vadonatúj gyártóüzemet hoz létre Indonéziában azért, hogy a térség feltörekvő autópiacán részt vegyen a bővülésben. A Jakarta mellett épülő modern gyártóüzemben kezdetben évi 150 ezer autó készülhet, de a kapacitás akár 250 ezer darabig bővíthető. 

A Hyundai ígérete szerint kifejezetten a délkelet-ázsiai térség vásárlói igényeihez igazodva készíti autóit az üzemben, ennek első bizonyítéka pedig egy vadonatúj prototípus megjelenése, amelyet előbb Dél-Koreában, majd nemrég már Indonéziában is lencsevégre kaptak. A fotók tanúbizonysága szerint az új modell egy olyan egyterű modell lesz, amelyet előszeretettel használnak ebben a régióban. 

A pletykák szerint a KS gyári kódnéven készülő új Hyundai egyterű Stargazer néven kerülhet forgalomba. A prototípusok szokás szerint vastag álcaponyvák alatt rója tesztköreit, így az autó formatervének javarészét nem láthatjuk, ám annyit azonban lehet tudni, hogy az új modell formaterve a nagyobb hyundai modelleket, köztük az új Custo és Staria modelleket fogja idézni, egy számmal kisebb méretben. Erre utal az autó elején megjelenő nagy hűtőmaszk és mellette a kockaalakú lámpatestek is.

A rejtőzködő álca ellenére azt is meg lehet állapítani, hogy a lejtős és széles szélvédő mögött tágas utastérre számíthatunk, miközben a könnyűfém keréktárcsák is szép rajzolatúak. Az autó D oszlopaira felfutó lámpatestei alapján a hátsó kialakítás leginkább az új Bayon modellre emlékeztet, ám méretileg annál jóval nagyobb lesz. Az állítólag 6, vagy 7 üléses változatokban készülő Stargazer egyterű valószínűleg a Creta kisterepjáró módosított platformjára fog épülni, így hossza várhatóan körülbelül 4,5 méter körül lehet.  

Motorizáltság tekintetében egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni, ám várhatóan kezdetben 1.5 literes, 113 lóerős szívóbenzines és szintén 1.5 literes turbódízel változatokból állhat a motorpaletta, amelyekhez a manuális mellett automata váltó is rendelhető lesz. Az is elképzelhető, hogy a Creta nyújtott Alcazar változatához hasonlóan egy nagyobb, 2.0 literes, 160 lóerős erőforrás is bemutatkozhat.

Indonéziában az új Hyundai Stargazer olyan konkurensekkel néz majd szembe, mint a Toyota Rush, a Daihatsu Xenia, a Mitsubishi XPander, vagy a Suzuki XL7. A hyundai első igazi indonéz modellje várhatóan 2022 elején mutatkozhat be, míg később az autógyártó indiai leányvállalata is megkezdheti a modell összeszerelését. 

Forrás: indiacarnews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei