A kínai CATL új akkuival érkezhetnek a Hyundai villanyautói

A kínai CATL akkubeszállító és a Hyundai alkatrészgyártó Mobis leányvállalata közösen bejelentették a kínai cég „cella-csomag” típusú akkutechnológiájára vonatkozó együttműködésüket.  

A „cella-csomag” kifejezés arra utal, hogy a kínai gyártó által készített akkumulátorcellákat közvetlenül építik össze csomagokba és kihagyják a szokásos modulokba építés fázisát. A megállapodás lehetővé teszi ezen technológia használatát elektromos autókban és más termékekben a globális piacokon – áll a két vállalat közös sajtóközleményében.

A bejelentéshez nem kívántak időtervet is csatolni, ahogyan konkrét termékeket sem említettek meg, amelyekbe ezek az akkumulátorok kerülhetnek majd. A Hyundai Mobis a globális autógyártó mobilitáshoz kapcsolódó technológiáinak beszállítójaként vezető szerepre törekszik– beleértve egyes termékek akkumulátorcsomagolását is –, így lehetségesnek tűnik, hogy anyavállalata a jövőbeli Hyundai, Kia és a Genesis elektromos autóihoz a „cella-csomag” technológiát választja. 

A cella-csomag összeépítésére vonatkozó elgondolások a tasakos cellák helyett általában a hengeres vagy prizmás cellákra koncentrálnak, miközben a Hyundai eredetileg az IONIQ 5, a Kia EV6 és a Genesis GV60 a tasakos formátumú cellák alkalmazása mellett döntött – így nem egészen világos, hogy ez egy jövőbeli esetleges formátumváltozást jelent-e, vagy sem.

A Hyundai az akkumulátor lízing ötletét is vizsgálja, amivel csökkenthetné az elektromos járművek vételárát és emellett a hírek szerint egy sor olyan energiatároló terméken dolgozik, amely kiegészíti az elektromos járművek kínálatát – így ez illeszkedhet ezen tervekhez is. Az akkumulátortechnológiát az üzemanyagcellás technológiával kombinálva akár teherautókhoz is használhatják, amire maga a Hyundai is utalást tett.

Forrás: greencarreports.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei