Hivatalos filmben bukkanhatott fel az új Hyundai IONIQ 6?

A Hyundai csoport alkatrészgyártó leányvállalata egy érdekes filmet tett közzé újonnan kifejlesztett LED fényszórórendszeréről, amelynek néhány valós jelenetében mintha a vadonatúj IONIQ 6 modell is feltűnne.

A Hyundai Motor második E-GMP platformra épített és első elektromos limuzinja az IONIQ 6 lesz, amely a 2020 elején bemutatott Prophecy tanulmány szériaérett változata lesz. A sorozatgyártásra kerülő IONIQ 6 prototípusairól már korábban láthattunk számos kémfotót, ám azok teljes álcázással futották tesztköreiket, így még mindig nem igazán lehet tudni, hogy a végleges változat hogyan is fog kinézni.  

A végleges formatervről ezúttal sem kaptunk teljes képet, ám az IONIQ 6 fényszórói mintha felbukkannának a Hyundai Mobis alkatrészgyártó vállalat legutóbb feltöltött filmjében. A film nagy része videóanimáció, amelyben az autó szerepét egyértelműen nem az IONIQ 6, hanem a Sony Vision-S elektromos tanulmányautó játssza. A film végén azonban mutatnak egy valódi fényszórópárt, amely viszont szinte biztosan nem a Sony koncepcióhoz kapcsolódik. 

Ez a fényszórópár ugyanis sokkal inkább az új IONIQ 6 fényszórói lehetnek, ami logikus is lenne, hiszen az IONIQ 6 a Hyundai limuzinkínálatának egyik legújabb tagjaként a legmodernebb technológiákkal kerül majd piacra. Ilyen lehet a Mobis által kifejlesztett (és ebben a filmben bemutatott) microLED technológia, ami a Mercedes digitális fénytechnikájához hasonlóan képes különböző grafikákat, nyilakat, vagy akár üzeneteket az útra vetíteni. Többek között arra is képes, hogy a fényekkel megmutassa, előrevetítse az autó méreteit, így pl. egy szűkebb utcán azt is be tudja mutatni, elfér-e az autó két másik között. 

A Hyundai IONIQ modellcsaládjának második tagja eredetileg már 2022. márciusától készült volna, azonban néhány formai és technológiai változtatás miatt ezt 2022. júniusára halasztották. A változások érintik az autó első és hátsó kialakítását, illetve állítólag az eredetileg tervezettnél nagyobb kapacitású akkumulátort is kap az autó. 

Forrás: insideevs.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei