A Hyundai jelenleg a harmadik legnagyobb autógyártó

A Hyundai Motor Group autómárkáinak történelmében első alkalommal idén január és szeptember között annyi járművet sikerült értékesíteniük, hogy azzal a harmadik helyre lépett fel a globális autóeladási rangsorban. 

A MarkLines globális autóstatisztikai ügynökség és a koreai kormányzat egybevágó adatai szerint a Hyundai Motor és a Kia vállalatok az idei év első kilenc hónapjában összesen 5 032 045 darab járművet értékesítettek a globális autópiacon. Ez a harmadik legmagasabb számadat a Toyota Group (7 375 705) és a Volkswagen csoport (6 299 765) után. Ez az első olyan alkalom, amikor a Hyundai Motor Group a harmadik helyen végzett a globális értékesítési rangsorban.

Az eladási listán a Hyundai csoportot a frissen megalakult Stellantis csoport követi 4 881 153 darabos, majd a Renault-Nissan szövetség 4 629 733 darabos eredményével. A hatodik helyen őket követi a General Motors csoportja, amely 4 500 379 darabot tudott értékesíteni ugyanebben az időszakban. 2020 azonos időszakában a Hyundai és a Kia 4 363 281 darabos eredményével még az ötödik helyen állt a Toyota, a Volkswagen, a Renault-Nissan és a General Motors mögött. 

A Hyundai Motor Group lemaradása a második helyen álló Volkswagenhez képest a 2020-as 1,8 millióról idén 1,26 millió darabra csökkent. A világ legnagyobb autógyártója, a Toyota csoporthoz számított különbség viszont a 2020-as 1,9 millióról 2,34 millióra növekedett 2021-re, mivel a japán autógyártó a fontosabb piacokon, így pl. az Egyesült Államokban felpörgette eladásait.

A Hyundai Motor Group teljesítménye arra hívja fel a figyelmet, hogy a csoportnak a COVID-19 válság és a félvezetőhiány ellenére sikerült bővítenie eladásait. Ez leginkább a csoport változatos szegmensekben bemutatott új modelljeinek – hobbiterepjárók, limuzinok és környezetbarát típusok – agresszív piacra vezetésének volt köszönhető. Emellett a sikeres alkatrész- és félvezetőkészlet-ellenőrzés is segített a csoportnak viszonylag jól kezelni gyártási volumeneit.

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei