A Hyundai egy orvosi elemzőcégbe fektet


A Hyundai Motor egy olyan izraeli technológiai vállalatba fektet, amely egy esetleges baleset esetén az autó utasainak állapotát automatikusan elküldi a segélyszolgálatoknak.

A Hyundai Motor közleménye szerint a vállalat nemrég befektetési megállapodást kötött az izraeli MDGo vállalattal, a közös munka részeként pedig megkezdik az MDGo elemzőrendszerének integrálását a Hyundai kapcsolt járműszolgáltatásai közé. Az autógyártó nem közölte a befektetés összegét, illetve a vásárolt részesedés mértékét, viszont részt vettek az MDGo A szériás részvényeinek alapgyűjtésében. Ez általában 2 és 15 millió dollár közötti összeg szokott lenni.  

Az MDGo vállalatot 2017-ben azzal a céllal alapították, hogy az automatikus orvosi elemzések algoritmusait és szolgáltatásait kifejlessze. Egy esetleges baleset során az MDGo algoritmusa a jármű szenzorai alapján gyűjtött adatokat egy jelentéssé állítja össze, amely megmutatja az utasok sérüléseinek súlyosságát.


Az algoritmus ezután ezt a jelentést megküldi a közeli kórháznak, illetve a kiérkező mentőszolgálatnak, aminek birtokában a mentősök és az orvosok optimális ellátást tudnak biztosítani. Az MDGo technológiáját már tavaly óta tesztelik Izraelben. A Hyundai Motor arra számít, hogy a technológiát ilyen korai időszakban megszerezve versenyelőnyt tud szerezni riválisaival szemben. 

„Az MDGo világelső technológiával rendelkezik a mesterséges intelligencián alapuló utaselemző rendszerek terén, ezért a vállalat a legjobb partner az utasbiztonság fejlesztéséhez” – mondta Young-cho Chi, a Hyundai Motor elnöke. „Ebből kiindulva ezen társulás révén új, innovatív utasbiztonsági technológiákat tudunk kidolgozni.”  

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését