A Hyundai N a 24 órás versenyen újra bizonyította tartósságát és teljesítményét


A Hyundai nagyteljesítményű modelljeinek teljes választékát felvonultatta a Nürburgring 24 órás versenyen, ahol a márka 2016 óta immár negyedik éve idén is biztosította vezető helyét a sportautók között. 

A Nürburgring 24 órás verseny idén június 22 és 23 között került megrendezésre a németországi Nürburgban, ahol a Hyundai Motor felvonultatta N sportmárkájának teljes típusválasztékát, beleértve az i30 N TCR, a Veloster N TCR és az i30 Fastback N modelleket is. A Nürburgring 25 km-es kimerítő pályája 73 kanyarból, szűk utakból, változó domborzati elemekből és éles visszafordítókból áll össze. A verseny sorrendjét  a 24 óra alatt elért távolság alapján számítják ki, amely kivételes próba elé állítja a résztvevők teljesítményét és kitartását.


A két napos esemény alatt három Hyundai N modell bizonyította a vállalat versenyképességeit.  A Veloster N TCR saját kategóriájának második helyén végzett, míg az összesítésben a 45. pozíciót szerezte meg. Az i30 N TCR kategóriája harmadik helyére futott be, összesítésben a 94. lett. Az autó vezetési képességeit is bemutatva bizonyította kivételes megbízhatóságát a TCR kategóriában.  A V2T kategóriában induló i30 Fastback N azért indult, hogy bemutassa a kategória fejlesztéseit és a 97. helyen teljesítette a versenyt. Azzal, hogy mindhárom autó sikeresen teljesítette a könyörtelen 24 órás versenyt, a három autó tovább hangsúlyozta a vállalat versenypályákon nyújtott kiváló képességeit.  


„A Hyundai Motor a 24 órás Nürburgring versenyen nyújtott kiváló teljesítménye bizonyítja a vállalat nagyteljesítményű autóinak képességeit” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group Termékfejlesztési és N almárka részlegének ügyvezető alelnöke. „Azt reméljük, ugyanezt az élményt a hétköznapi vezetőknek is közvetlenül átadhatjuk, az N márka révén megoszthatjuk.”


A Hyundai 2016-ben egy fejlesztés alatt álló Hyundai i30 2.0 Turbo modellel kezdte a 24 órás Nürburgring versenyzést, amivel a 90. helyen érté célba. Csupán egy évvel később a Hyundai máris megkezdte a versenytársakhoz képest mért hátrányának ledolgozását, amikor 2017-ben a Hyundai i30 N az 50. lett. Tavaly két induló i30 N TCR versenyautó a 35 és az 58. helyen zárta a versenyt, a nagyteljesítményű autók folyamatos fejlődését bizonyítva. A 2019-ben eért kiváló teljesítményével a Hyundai Motor folyamatosan bizonyítja fejlődését a vezetési képességek és a járművek tartóssága terén, amelyet a vállalat az utcai személyautóiban is meg kíván valósítani.  


A 24 órás Nürburgring verseny mellett a Hyundai Motor a WTCR ötödik fordulójában is erős teljesítményt tudott nyújtani. A BRC Hyundai N Squadra Corse csapat versenyzője, Michelisz Norbert pénteken uralta az első futamot és a szezon első győzelmét ünnepelhette itt. A BRC Hyundai LUKOIL Racing csapatában Augusto Farfus a szombati fordított rajtrácsos futamon harmadik helyen végezve állhatott fel a dobogóra. Ezeknek és a csapattársak pontszerzéseinek köszönhetően a WTCR ötödik versenyhétvégéje után a BRC Hyundai N Squadra Corse a második, a BRC Hyundai N LUKOIL Racing pedig a negyedik helyen áll az összesítésben. 


Miközben bizonyította versenypályán elérhető képességeit, a Hyundai Motor az N márkát a középpontba helyezve 300 vendéget hívott meg a világ minden tájáról azért, hogy átélhessék a különleges N élményt. A „24 órás Hyundai N Élmény” elnevezésű programban a Hyundai az N márka hazatérését ünnepelte, ahol az N betű nemcsak Namyangot, a Hyundai Motor koreai központi fejlesztőközpontját, de a Nürburgringet is szimbolizálja, ahol a Hyundai európai tesztközpontja is megtalálható. A rendezvény részeként a látogatók a Hyundai N modelljeivel vezetési tréningeken vehettek részt, de volt helikopteres túra, belépés a színfalak mögé és barbeque vacsora is. 

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését