Összefog a Hyundai és az Aramco


A dél-koreai Hyundai Motor a világ legnagyobb olajvállalatával, az Aramco-val készül megállapodást kötni a hidrogénenergia „átfogó” fejlesztése érdekében.       

A Hyundai Motor egyik meg nem nevezett, de az üggyel tisztában lévő képviselője elárulta, hogy a koreai autógyártó és a szaúd-arábiai olajvállalat hamarosan megállapodnak az együttműködés részleteiről. A két vállalat első lépésként egy szándéknyilatkozatot kíván kötni, amelynek aláírásakor Szaúd-Arábia koronahercege, Mohammed Bin Salman és a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke, Eui-sun Chung is jelen lesz.

A szaúdi herceg június 26-án és 27-én látogat a koreai Szöulba. A herceg koreai tartózkodásának két napja alatt négy nagy kongolmerátum vezetőjével is tárgyalásokat folytat, köztük a Hyundai csoportot vezető Chunggal és a Samsung Electronics alelnökével, Jae-yon Lee-vel.


„A herceg szöuli látogatásával egy időben a Hyundai és az Aramco a hidrogénenergia átfogó fejlesztéséről szóló szándéknyilatkozatot is aláírnak” – mondja a Hyundai anonimitást kérő képviselője. „Az együttműködés valószínűleg kiterjed majd a Hyundai üzemanyagcellás technológiájára is.”

Számos jelentés és forrás utalt már az elmúlt időszakban arra, hogy a Szaúdi Aramco vállalat a jövőben a hidrogén felé nyithat. A vállalat a napokban nyitotta meg első hidrogén töltőállomását Szaúd-Arábia olajtermelő régiójának központjában, Dhahran Techno Völgyben.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését