Virtuális műszerfalat kaphat a Hyundai Creta


Újabb hírek kaptak szárnyra a Hyundai fejlődő piacoknak szánt Creta kisterepjárójának második generációjáról, amely új motorok mellett egy teljesen digitális műszeregységet is kaphat. 

Az új Hyundai Creta előfutáraként a vállalat Kínában már bemutatta az ix25 következő generációját, amit azonban csak kívülről mutattak meg, beülni még nem lehetett. A Creta szériaváltozata 2020-ba mutatkozhat be Indiában, ahol az autó a pletykák szerint egy teljesen digitális műszeregységet kaphat. Az Audihoz hasonló rendszer így nemcsak a hagyományos menetadatokat (sebesség, fordulatszámmérő, üzemanyagszint, stb) képes megjeleníteni, de akár a navigáció térképét, vagy a multimédia funkciókat is. 


A jelenlegi Creta továbbfejlesztett platformjára épülve a kisterepjáró emellett fejlett Head-up kijelzőt is kaphat. Emellett a legújabb Hyundai Venue felszereltségét alapul véve szinte biztos, hogy a jövőre érkező Creta is számos új kiegészítőt, így pl. szellőztethető első üléseket, Blue Link kapcsolódási technológiát is kap majd. 

Műszakilag a Creta új generációja hosszabb tengelytávval rendelkezik majd, ami nagyjából 2 600 milliméteresre nyúlhat. Az új autó teljes hossza is növekedni fog a generációváltás során, így nagyobb hely jut majd az utasok és a csomagok számára egyaránt. Mindezeken túlmenően egy hétszemélyes változat is készülhet az új Creta modellből.  


Motorok terén az új Hyundai Creta szintén nagy változásokat hoz magával, hiszen a mostani 1.4-es és 1.6-os enzines és dízelmotorokat egy vadonatúj 1.5-ös benzines és ugyanekkora CRDi dízelmotor váltja fel. A Hyundaitól származó források szerint az új motorok ugyan kisebb hengerűrtartalmúak, ám mindkét új változat nagyobb teljesítménnyel és jobb vezethetőséggel rendelkezik. Mindkét motorhoz egy hatfokozatú kézi váltó kapcsolódik majd és a mostani kivitelekhez hasonlóan az új Creta is elsőkerék-meghajtású lesz.   

A vadonatúj Hyundai Creta generáció várhatóan valamikor 2020 közepén érkezik meg Indiába, ahol a modell teljes mértékben megfelel az életbelépő szigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is. 

Forrás: carwale.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését