Hamarosan Indiába is megérkezik a Hyundai N sportmárkája


Albert Biermann, a Hyundai csoport fejlesztési főnöke megerősítette, hogy a márka felső vezetése végre zöld utat adott az N sportmodellek indiai bevezetésére.

Biermann nemrég részt vett a vadonatúj Hyundai Venue indiai bevezetésére rendezett eseményen, ahol az újságírók az új mini SUV mellett természetesen a Hyundai N sportrészlegéről is faggatták és arra voltak leginkább kíváncsiak, vajon mikor lesz Indiában is elérhető az első N szériás autó. „Azt mondanám, nagyjából három éven belül” – válaszolta. „Egyelőre az N termékkőr indiai bevezetésének megvalósíthatóságát tanulmányozzuk. Látunk némi vásárlói igényt Indiában, akik fiatalok, nagyravágyóak és progresszívak.” 


Jelenleg a Hyundai N márka kínálata három modellre szorítkozik: az i30 és az i30 Fastback N változata és a Veloster N, amelyek közül előbbi Európában az európaiaknak készül, míg utóbbi elsősorban Amerika igényeire lett szabva. A pletykák szerint azonban készül az i20 N sportváltozata is, amelyet egy továbbfejlesztett 1.6 literes turbómotor hajthat. Ezt azonban várhatóan csak a következő generációval mutathatják majd be.  

Azok számára, akik kevesebb sportossággal is megelégszenek, a Hyundai sportrészlege kidolgozta az i30 N Line változatát is. A kevésbé kemény, ám annál jutányosabb áron kínált csomagot az i30 mellett a nemrég bemutatott Tucson is megkapta. 


Indiában a Hyundai N valószínűleg inkább egy N Line kivitelű járművel fog indítani. Az Európában népszerű i30 N Line-hoz hasonlóan a vállalat várhatóan a 2020 közepén érkező következő generációs i20 N Line változatát fogja elsőként bemutatni. Ezt azonban nem azonnal, hanem az új generáció piaci bevezetése után kb. egy évvel kezdik majd forgalmazni, a legerősebb 1.0 literes, 120 lóerős benzines motorral és hatfokozatú kézi, illetve hétfokozatú duplakuplungos váltóval. 

Forrás: indianautosblog.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését