Jövőre Európában is bevezetik a Hyundai új platformját


A Hyundai nemrég mutatta be vadonatúj járműplatformját, amelynek biztonságos, hatékony és kiváló vezetési élményt nyújtó kialakítása a jövőre érkező modellekben Európának is bemutatkozik.  

A Hyundai Motor az idei év elején mutatta be vadonatúj, harmadik generációs járműplatform-megoldását. A vállalat erre építkezve 2020-tól egy teljesen új járműplatform bevezetésére készül Európában is. Az új, moduláris kialakítású padlólemez-konstrukció bevezetése lehetőséget ad a tervezőknek arra, hogy még tovább növeljék a készülő járművek biztonságát, hatékonyságát és vezetési élményét is. 


A Hyundai törekvéseinek elsődleges helyén a biztonság fokozása áll. Emiatt az új padlólemez teljesen újszerű struktúrában épül fel, az alkalmazott acélelemek különleges megmunkálási folyamata és a jármű padlójának nagy szilárdsága miatt kiváló ütközésbiztonságot nyújt. Az új platform egy esetleges ütközés esetén jóval több energiát képes elnyelni és ezzel az utaskabinhoz eljutó energiát csökkenteni. Egy olyan karambolnál, ahol az ütköző járművek csak részben frontálisan csapódnak egymásba, a struktúra úgy állítja be az autó kerekeit, hogy  a jármű ne kezdjen tovább sodródni.   


A megnövelt merevség, a tömegközéppont alacsonyabbra helyezése és az első kerekek közepéhez közelebb helyezett keresztlengőkar azt is lehetővé teszi, hogy az autó még agilisabban és precízebben vezethetővé váljon. Ugyanakkor a Hyundainak azt is sikerült elérnie, hogy a hallható és érezhető zajok, rezgések csökkentésével a menetkomfort is lényegesen jobbá válhatott. Egy motortérbe vezetett és az autó alatt végigfutó légáramlat nemcsak a menetstabilitást javítja, de a hőelvezetés mellett az alacsonyabb légellenállást is segíti.  


A Hyundai elsőként a Sonata legújabb generációjában alkalmazza új platformstruktúráját, amely modellt azonban Európában nem kívánja bevezetni. Az innovatív padlólemez az európai piacokra 2020-ban érkezik meg, amely moduláris kialakításával kiváló alapot nyújt különböző olyan modellekhez, amelyeket kifejezetten az európai piac igényei alapján fejlesztenek.    

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését