Győzelem, dobogók és értékes pontok a Hyundainak a Zöld Pokolban


A Hyundai Motorsport ügyfélcsapataként a BRC Racing Team erős teljesítményt nyújtott a hétvégén megrendezett ikonikus Nürburgring Nordschleife versenypályán megrendezett WTCR – FIA Túraautó-Világkupa sorozat ötödik fordulójában.

A BRC Hyundai N Squadra Corse csapat pilótája, Michelisz Norbert megnyerte az első futamot, amelyet a piros lámpák kialvásától a kockás zászlóig uralt. Kiváló teljesítményének köszönhetően mostantól a világkupa második helyére jött fel. „Nem is tudtam volna elképzelni jobb helyet az első idei győzelmemhez, mint a Nordschleife. Hihetetlenül boldog vagyok, nagy köszönet ezért a csapatnak” – mondta Norbi. 


Csapattársa, Gabriele Tarquini tavaly üres kézzel távozott a Nürburgringről, idén viszont  a remek szombati teljesítményének köszönhetően kétszer is pontszerző helyen zárta a futamokat. „Ez egy nehéz verseny volt itt a Nordschleifén, nagyon kemény” – mondta az idei bajnokságban hatodik helyen álló Tarquini. „De a végére kétszer is sikerült pontokat szereznem.”


A BRC Hyundai N LUKOIL Racing Team kötelékében versenyző Augusto Farfus szombaton a második futam harmadik helyezettjeként megszerezte a csapat első idei dobogós helyét, egyben feljött a világkupa tízedik helyére is. „Nagyon jó érzés volt felállni a dobogóra, remek iramot tudtunk diktálni az autóval és rendkívül elégedett vagyok az első futamon elért teljesítményünkkel is” – mondta Farfus. 


Farfus csapattársa, Nicky Catsburg szombaton a 23. helyről indulva végigszáguldott a mezőnyön és értékes pontokat tudott szerezni a csapatnak. „Ezek nagyon jó futamok voltak a Nordschelifén és talán ezek voltak eddigi túraautó-karrierem legizgalmasabb versenyei” – nyilatkozta Catsburg, aki 12. a világkupa egyéni ranglistáján. 


A csapatok rendkívül eredményes munkájának jutalmaként a BRC Hyundai N Squadra Corse csapat a csapatbajnokság második helyén áll, míg a BRC Hyundai N LUKOIL Racing Team a negyedik helyen áll.


„Négy pilótánk mindegyike erős teljesítményének köszönhetően sokat ünnepelhettünk ezen a hétvégén” – mondta Gabriele Rizzo, a BRC Racing Team csapatfőnöke. „Egy olyan pályán, amely ennyire könyörtelen és nehéz, a négy Hyundai i30 N TCR autóink mindegyike különösen kiválóan teljesített. Norbi futamgyőzelme bizonyítja, hogy ebben az évben esélyes a bajnoki címre, miközben fantasztikus, hogy Tarquini is pontokkal tudott távozni a versenyekről. Farfus és Catsburg is remek helyeket szereztek a futamokon. Gratulálok mindehhez nekik és persze köszönöm a csapatnak a hétvégi kemény munkát. Rengeteg pozitív dolgot viszünk innen tovább az izgalmas szezon második felére.”


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését