Megnyílt a Hyundai új amerikai motorgyára


A Hyundai Motor egy 388 millió dolláros beruházás után nemrég megnyitotta vadonatúj motorgyártó részlegét Alabamában, ahol az itt gyártott autók erőforrásai készülnek.

A Hyundai Motor alabamai gyáregysége az idei évben is jelentős átalakításokat, fejlesztéseket hajt végre. Tavaly bevezették a vadonatúj Santa Fe modellt, idén pedig már folyik a felkészülés a New Yorkban tavasszal bemutatott új Sonata őszi sorozatgyártására. Ám a vállalat más kulcsfontosságú területeket sem hanyagol el, így nemrég hivatalosan is megnyílt a 388 millió dolláros befektetéssel létrehozott motorgyártó részleg, ahol a Hyundai következő generációs Theta motorjai készülnek majd.      

„Ez egy nagyon fontos lépés számunkra, hiszen a következő generációs Sonata modellt egy erős, takarékos, csúcstechnológiával felszerelt motorral kívánjuk bevezetni” – mondta Robert Burns, a Hyundai Motor Manufacuring Alabama képviselője. Az új motorgyártó létesítmény 11 100 négyzetméteres üzemcsarnokában évente 65 ezer erőforrás gyártását tervezik, amelyeket kivétel nélkül a HMMA összeszerelő üzemében legördülő autókba építenek majd be.  


A vállalat igyekszik a vásárlói igények változására reagálva változtatni gyártott modelljeinek összetételén azzal, hogy a limuzinok iránti kereslet csökkenése és a SUV kategória népszerűségének növekedése miatt még több Santa Fe modellt állít elő. A tavalyi évhez mért értékesítési eredményeik már kilenc hónapja folyamatosan emelkednek, a Santa Fe pedig a szintén itt készülő Elantra mögött immár a vállalat második legnépszerűbb autója Észak-Amerikában. Várhatóan az új Sonata tovább növeli a számokat, amikor októberben a kereskedésekbe kerül. 

„A Santa Fe jelenleg gyárunk egyik vezető modellje, ám a még idén érkező Sonata új dizájnjával izgatottan várjuk, hogyan befolyásolja majd a vállalat jövőjét” – mondja Burns. „A limuzinok piaca továbbra is nagyon versengő, de úgy érezzük, a helyes utat választottuk a piacszerzésre, ami egyben jó terméket és biztos jövőképet jelent a gyár dolgozói számára.” 


A HMMA tavaly jelentette be, hogy a legutóbbi bővítéshez kapcsolódóan 50 új munkahely jön létre, amelyre több mint 3 ezer pályázat érkezett. A gyárban jelenleg nagyságrendileg 3 ezer munkás dolgozik, a hozzá kapcsolódó beszállítók pedig még több dolgozóval rendelkeznek. „A jövőben tovább bővíthetjük munkavállalóink körét, de ezt most nem tudom megmondani. Ez attól is függ, mi fog történni a jövőben” – tette hozzá Burns.

Forrás: montgomeryadvertiser.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését