Kettős dobogóval zárta a Hyundai a Szardínia-ralit


Az idei Szardínia-rali drámai utolsó napján a Hyundai motorsport megszerezte ide harmadik győzelmét, amikor Dani Sordo váratlanul az élre kerülve megnyerte a versenyt.

A spanyol pilóta úgy kezdte meg utolsó versenynapját, hogy szerette volna megőrizni a kemény küzdelemben kivívott addigi második helyét. A verseny addigi vezetője, Ott Tänak azonban a Power Stege szakaszon problémákkal küzdött, aminek köszönhetően az észt pilóta annyi időt vesztett, hogy Dani Sordo meg tudta előzni. 


„Fantasztikus érzés, hogy a Hyundai színeiben először, ralikarrierem során pedig másodszor nyertem” – mondta Sordo. „Nagyon sajnálom, hogy Tänaknak és a Toyotának ekkora balszerencséje volt a Power Stage-en. Tudtuk, hogy fenn kell tartanunk a nyomást, ha valami ilyesmi történne. De nem tudom elhinni, hogy tényleg megtörtént. Egész hétvégén gyorsak és következetesek voltunk, amiért ez a győzelem az igazi jutalom.”  


Andreas Mikkelsennek szintén sikerült kihasználnia a helyzetet, miután bámulatos versenyzéssel sikerült a negyedik helyen állva Elfyn Evanst megközelíteniük és közben számos szakaszgyőzelmest is elértek. A Power Stage szakaszt szintén megnyerték, amivel öt további pontot érdemeltek. Végül a küzdelmük a harmadik helyre juttatta be őket, így idén már második alkalommal tudtak felállni a dobogóra.  


„Hatalmas nyomást gyakoroltunk az utolsó szakaszig azért, hogy csökkentsük Elfyn előnyét” – mondta Mikkelsen. „Fantasztikus érzés volt, amikor a vasárnapi négy szakasz mindegyikét mi nyertük. A negyedik helyen fejeztük volna be, de jött Tänak problémája, amivel egy pozícióval előbbre ugorva dobogón végezhettünk – ez egy váratlan, de nagyon örvendetes bónusz.”


Thierry Neuville azonban egy olyan hétvégén van túl, amit jobb lenne elfelejteni. Pénteken a gumiválasztással voltak gondjai, de az itinert is elszámították, aminek köszönhetően a belga pilóta hátul kezdett és nem volt képes a hibákat a verseny alatt sem helyrehozni. A Power Stage szakaszon ugyan három extrapontot gyűjtöttek, ám végül a hatodik hellyel kellett megelégedniük.


„Ez nem az a hétvége volt, amit vártunk” – mondta Neuville. „Ezt be kell sorolnunk ’azon hétvégék egyike’ közé és újra kell töltődnünk, hogy Finnországban visszavághassunk. Gratulálok Daninak, nagyon örülök neki, hogy először sikerült megnyerni a versenyt a csapatnak.” 


A Szardínián lezajlott versenyt követően a Hyundai Motorsport növelte előnyét a konstruktőri világbajnokságban. Az egyéni világbajnokságban Thierry Neuville 143 pontjával továbbra is a harmadik helyen áll, három ponttal Sébastien Ogier és hét ponttal Tänak mögött, miközben még hat verseny maradt a szezonban. 


„Együttérzünk a Toyota Gazoo Racing minden munkatársával, különösen Tommival, Ottal és Martinnal azért, mert ilyen drasztikusan kellett befejezniük a versenyt ahelyett, hogy megérdemelten megnyerték volna” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Ugyanakkor nagyon örülök Dani győzelmének, akik egész hétvégén profi munkát végeztek, akárcsak mindhárom csapatunk és ezzel olyan helszetbe kerültek, amit az adott helyzetben ki tudtak használni..”  


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését