A Hyundai Tucson Korea legnépszerűbb exportmodellje


A Hyundai Motor kompakt Tucson hobbiterepjáró modelljéből egyre többet értékesítenek Koreán kívül, így a modell áprilisban az ország legnépszerűbb exportautója lett, 

A Koreai Autógyártók Szövetségének adatai szerint a Hyundai Motor idén április végéig 83 579 darab Tucson modellt exportált Koreából. Ez a szám pedig a legnagyobb volt, amit az öt legnagyobb autógyártó – a Hyundai, a Kia, a GM Korea és a Renault Samsung – modelljeiből kivitelre került. 


Az év első három hónapjában 62 228 darabjával a Chevrolet Trax volt a legnépszerűbb exportált autó, amiből így 3 195 darabbal több fogyott, mint az 59 033 darabos külföldi eladással büszkélkedő Tucsonból. A Chevrolet Trax 2017-től kezdődően két évig volt az ország legkelendőbb exportautója.


A Hyundai Motor csak áprilisban 24 486 Tucson modellt tudott exportálni, ami 25 százalékkal múlja felül az első negyedévi 19 997 darabos átlagos havi eladási szintet. Eközben a General Motors 20 189 darab Trax modellt gyártott külföldre, ami kicsit kevesebb, mint az első negyedév 20 762 darabos átlagos havi eladási szintje. 


Nagyon úgy tűnik azonban, hogy a Hyundai Motor kiskategóriás Kona crossovere a Tucson és a Trax mellett idén szintén beszáll a legkelendőbb koreai exportautó címért folyó küzdelembe. A 2017 közepétől kapható Konából az idei év első négy hónapjában összesen 78 897 darabot értékesítettek. A Tucsonnal és a Trax modellel ellentétben a Konának elektromos változata is van, amihez hamarosan hibridverzió is érkezik, így pedig az autó újabb előnyöket kínál versenytársaival szemben.     

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését