Lágyhibrid rendszert kaphat a Hyundai Venue


A Hyundai Venue hivatalos bemutatóján a vállalat vezetői utaltak arra, hogy a mostani hagyományos motorpalettát kiegészítve hamarosan a lágyhibrid hajtáslánc is megjelenhet a mini crossover kínálatában.

A Hyundai Venue májusban megrendezett indiai bemutatóján a koreai vállalat fejlesztési vezetője, Albert Biermann és S. S. Kim, a Hyundai Motor India ügyvezetője is arra utalt, hogy a mini terepjáró hamarosan akár egy lágyhibrid rendszert is kaphat. Ezt állítólag a kínálat erősebbik, 1.0 literes T-GDI benzinmotorjához illesztenék.  


A Hyundai Venue modellben elsőként jelent meg a vállalat globális modelljeiben már régóta szereplő háromhengeres, egyliteres, 120 lóerős turbómotorja, amihez egy hatfokozatú kézi mellett egy 7 fokozatú duplakuplungos váltó is párosítható. Az ehhez kapcsolót lágyhibrid rendszer segítségével a Venue 5,5 literes átlagfogyasztása tovább csökkenthető volna.  

A Hyundai Motor elsőként a Tucson 2018-as ráncfelvarrott változatában mutatta be fejlett 48V lágyhibrid rendszerét, amely lényegesen javítja az autó üzemanyag-fogyasztását, valamint ezzel együtt annak károsanyag-kibocsátását is. Utóbbi a Hyundai szerint városi araszolás közben akár 11 százalékkal csökken egy hagyományos 12V-os rendszerhez képest. A rendszer emellett azzal is segíti a motort, hogy minimálisra csökkenti a turbólyuk hatását és alacsonyabb fordulaton is megfelelő nyomatékot biztosít. 


A 48V-os lágyhibrid rendszerek egyáltalán nem gyakoriak Indiában. Az MG Hector lesz az első olyan szériagyártású autó, amely ilyen rendszert kap. A helyi média várakozásai szerint a Hyundai a Venue modellhez egy kisebb, 12V-os lágyhibrid rendszert tervez, olyat, mint amit a Maruti alkalmaz a Ciaz és a Baleno modelljeiben. Jelenleg azonban a Venue egyetlen riválisa sem kínál hasonló megoldást. A Hyundai ezzel a lépéssel eredményesen készülhet fel a 2022-ben életbe lépő szigorúbb átlagfogyasztási normák bevezetésére.

Forrás: cardekho.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését