Első kémfotón az új Hyundai i20


Jövőre érkezik a Hyundai vadonatúj i20 generációja, amelynek első tesztpéldányát Indiában, a szintén bemutatás előtt álló Grand i10 prototípusával együtt teszteltek a vállalat gyártóközpontja közelében.

Küszöbön áll a Hyundai B kategóriás kisautójának legújabb generációja, amelyről most megérkeztek az első kémfotók és információk. Ezek alapján úgy tűnik, az i20 következő, immár harmadik generációja sarkosabb és érettebb lesz, tipikusan európai stílusban. Az autó széles és alacsony karosszériája biztos kiállást ad a modellnek, míg az övvonal, az ablakok és a hátsó rész nagyon hasonlít a mostani i20-ra. Az egyetlen látható újdonság, hogy a hátsó oldalajtó háromszögablaka eltűnt.  


Az új Hyundai i20 belső terébe várhatóan elegánsabb műszerpult és kényelmesebb ülések kerülnek beépítésre, míg néhány elemet, így a kompakt kormánykereket, illetve a lebegő középkonzolt akár a Venue-től is megörökölheti. Ahogyan várhatóan az új i20 is megkapja majd a Hyundai fejlett biztonsági és kapcsolódási rendszereit, köztük Indiában biztosan lesz Blue Link, míg Európában ebben is lesz eCall vészhelyzeti segélyhívó.  

A harmadik generációs kisautó valószínűleg a mostani generáció módosított padlólemezét kaphatja meg, amiben a jelenlegi motorkínálat továbbfejlesztett, tisztább üzemű erőforrásai dolgoznak majd. Most már Indiában is készül egyliteres turbómotor, amit ott még csak a Venue modellben vezettek be, de szinte biztos, hogy a jövőben más modellekbe, így az új i20-ba is bekerül. Ott ötfokozatú kézi, vagy opciós CVT automatával lehet majd kérni, míg Európában a hatfokozatú manuális váltó mellett duplakuplungos 7DCT egység is kérhető lesz.


Az új generációs i20 lehet az első olyan Hyundai, amelyből N verzió készülhet Indiában, igaz, első körben várhatóan csak egy optikai kiegészítőkkel felszerelt N Line változat érkezhet. Európában azonban egy keményebb i20 N verzió is bemutatkozhat, amelynek motorterében a vállalat kipróbált 1.6 T-GDI dolgozhat, 200 lóerő körüli teljesítménnyel. Ezenkívül egy lágyhibrid változat is készülhet az autóból Európának.  

Az új generációs Hyundai i20 várhatóan valamikor 2020 közepén debütálhat Indiában, míg Európában először valószínűleg az őszi Párizsi Autószalonon lesz először látható. 

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését