A bajnoki autó is megkapta a Hyundai i30 ráncfelvarrását

A Hyundai Motorsport Ügyfélversenyzési Részlege bemutatta a sikeres i30 N TCR legújabb változatát, amely az autó utcai változatának legújabb stílusjegyeit hordozza magában.

Az i30 N TCR frissítése megtartja a Ügyfélversenyzési Részleg és az azon alapuló szériamodell közötti szoros kapcsolatot szoros kapcsolatot. Ez a kapcsolat a versenyautók és a közúti modellek között, különös tekintettel a Hyundai nagyteljesítményű N választékára, régóta kritikus része a Hyundai Motorsport projektjeinek. A két autó közötti átfedés még az i30 N 2017 júliusában megtartott világpremierjére nyúlik vissza, ahol a két modell hónapokon belüli bemutatkozásával osztozott a rivaldafényen.

A teljesítményt és az agilitást javító fejlesztések részeként a szériamodell újratervezett első lökhárítóval és LED fényszórókkal gazdagodott. Ezek most a túraautó frontrészének változásaiban is visszatükröződnek. Az új kialakítás szögletesebb megjelenést kölcsönöz az i30 N TCR első részének, a lámpák pedig feltűnővé teszik azt a pályán. A kiegyensúlyozott futómű, a nagyteljesítményű kétliteres turbófeltöltős motor és a hatfokozatú szekvenciális sebességváltó nyerő formulája változatlan maradt az új frissítéssel.

Az első példányok 2017. decemberi leszállítása óta az i30 N TCR a hihetetlenül versenyképes TCR kategória egyik referenciamutatójává vált. A kategória legmagasabb szintű versenyét jelentő WTCR – FIA túraautókupában, a Hyundai pilótái elnyerték a 2018-as és 2019-es világbajnoki címet is. Az i30 N TCR ügyfelei öt kontinensen összesen több mint 180 versenyt nyertek és 13 különböző sorozatban nyertek el bajnoki címeket.

A Veloster N TCR és az Elantra N TCR mellett az i30 N TCR is egyike a Hyundai Motorsport Ügyfélversenyzési Részlege által gyártott kategória három autójának. Mindhárom modell a privát csapatok számára érhető el, hogy versenyezzenek velük a világ minden táján. Az ügyfelek – legyen az új vagy meglévő – bármelyik autóval ugyanolyan magas szintű támogatásra számíthatnak a részleg mérnökeinek és vevőszolgálati csapatának részéről, akik segítik a csapatokat céljaik elérésében. Az első frissített i30 N TCR várhatóan akkor lép pályára, amint az európai versenyszezon kezdetét veszi, az ügyfélcsapatok és a pilóták célja pedig, hogy folytassák az autó amúgy is hosszú sikerszériáját.

„Az autóverseny-projektjeink és az úttörő Hyundai kínálat közötti szoros kapcsolatok megteremtése a kezdetektől fogva elengedhetetlen része az Ügyfélversenyzési Részlegünknek” – mondta Andrew Johns, a Hyundai Motorsport ügyfélversenyzési Részlegének üzemeltetési vezetője. „Amikor az i30 N legújabb frissítése megjelent, fontos volt, hogy képesek legyünk átvenni ezeket a változtatásokat az i30 N TCR modellben is. A karosszéria új első kialakítása és a lámpák bizonyítják annak a fáradhatatlan munkának az eredményét, amelyet mérnökeink végeznek az autó folyamatos megismerésében és fejlesztésében. Az eredmények azt mutatják, hogy a modell a TCR kategóriában mindig is nagyon erős versenyautó volt. Azonban ügyfeleink sikereit soha nem vesszük természetesnek, ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy a bajnokságuk élén versenyezhessenek." 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését