Hyundai győzelem és dobogó Finnországban

A Hyundai Motorsport megszerezte első győzelmét 2021-ben, amikor Ott Tänak a legjobb idővel futott be a célba Finnországban. 

A Hyundai Motorsport 2021-ben megszerezte első WRC győzelmét a szezon második versenyén, a Finn-ralin, ahol a dobogóra harmadikként újra egy Hyundai pilóta, Thierry Neuville léphetett fel. Tänak az elejétől a végéig vezette a ralit, amit végül 17,5 másodperces előnnyel nyert meg. Thierry Neuville a szezonnyitó Monte-Carlo ralit követően immár sorozatban másodszor állhatott fel a dobogóra idén harmadikként. Ezzel egy hellyel maga mögé utasította Craig Breent, amivel az i20 Coupe WRC mindegyike a legjobb négy között teljesítette a versenyt. 


„Monte-Carlo után azt mondtam, csak egy győzelem lenne elég ahhoz, hogy arra a szintre jussunk vissza, ahol lennünk kell" – mondta Andrea Adamo csapatfőnök. „A csapat bámulatos munkát végzett és ezt az eredmény is visszatükrözi. Győzni és elsőnek lenni nem ugyanaz a koncepció. Ma mi győztünk!"

Tänak már a nyitószakaszon magához ragadta a rali vezetését és egészen a végéig nem is engedte át azt. Szakaszgyőzelmeket szerzett nappal és sötétben, mesteri látvánnyal a nagysebességű, téli körülmények között. „Ez a győzelem nagyon fontos és lehetőséget ad számunkra, hogy fontos pontokat vigyünk haza a bajnoksághoz" – mondta Tänak. „Tudtuk, hogy nehéz lesz a küzdelem, ám a végére remek hétvégénk lett. Nagy nyomást helyeztünk a mérnökökre, de kemény munkájuk kifizetődött. Ez egy csodálatos helyszín egy rali számára, ez pedig még értékesebbé teszik a világbajnokságot."

„Nagyon elégedett vagyok a harmadik helyezésünkkel még akkor is, ha a második hely sem volt messze" – mondta Thierry Neuville. „Mindkét bajnokságban számos pontot hoztunk el, amire Monte-Carlo után nagy szükségünk is volt. Az autó ezek között a körülmények között remekül működött és jó ritmust találtunk."

„Egyértelműen motivál ez az eredmény" – mondta Breen. „Sok időt fordítottunk annak elemzésére, hogy hol vesztettünk időt a többiekhez képest. Hála a mérnököknek, néhány dolgot tudtunk azonosítani. Tudtam, hogy a sebességűnk megvan, így remek dolog, hogy a Power Stage szakaszon tudtunk néhány pontot szerezni a csapatnak, így a végére pozitív lett a mérleg."

 Ezzel az eredménnyel a Hyundai Motorsport 77 ponttal megtartotta második helyét a konstruktőri világbajnokságban. Thierry Neuville a versenyzők között a második pozícióba lépett előre Tänak pedig ötödik helyen kezdte meg szereplését a ranglistán. „A Finn-rali szervezőinek köszönhetően lehetőségünk volt idejönni és egy nagyon izgalmas ralit rendeztek nekünk" – foglalta össze Adamo. „Újra megmutattuk, hogy milyen gyorsan tud a motorsport reagálni a nehéz havas körülményekre és ezekben a nehéz időkben is mindenkinek jó szórakozás biztosít."

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését